Alanya'da hayırseverler okul yaptırmak için yarışıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde, okul yaptırmak için yarışan hayırseverlerden biri imam hatip, diğeri ilköğretim okulu yaptırmak için protokol imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayırsever Nevzat Şifa, çocuklarıyla birlikte rahmetli eşi Nebahat Şifa adına imam hatip ortaokulu yaptırmak için Alanya Kaymakamlığı'nda protokol imzaladı. Kaymakam Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, Nevzat Şifa'nın oğulları Ali ve Şükrü Şifa protokole katılarak imza attı.

İmza attıktan sonra açıklamalarda bulunan hayırsever Şifa, eşinin adını taşıyacağı okulu biran önce hayattayken bitirmek istediğini söyledi. 24 derslik için yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya bitirilerek anahtar teslimi yapılacak olan okulun, 2013-2014 eğitim öğretim sezonuna yetiştirilecek.

Diğer hayırsever Güleç Demirel ve kardeşi Nihal Demirel ise Demirtaş beldesinde 18 derslikli orta ve ilköğretim okulu yaptıracak. Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras'ın da imzaladığı potokole Kaymakam Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Köse imze attı. Bu okulun da 2013-2014 eğitim öğretim sezonuna yetiştirileceği açıklandı.

Kaymakam Özdemir, okullara ihtiyaç olduğunu belirterek, hayırseverleri okul yapmaya davet etti. Bu okulların, diğer hayırseverlere örnek olmasını arzu ettiğini dile getiren Özdemir, eğitimin, devlet ve millet için önemli olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber