Karadeniz'de 40 kilogramlık karpuz yetiştirdi

Ereğli ilçesinde bir çiftçi serasında doğal yöntemlerle 40 kilogram ağırlığında karpuz yetiştirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'dan emekli olmasının ardında Kıyıcak köyüne yerleşen Abdullah Aldemir ( 0), evinin önüne kurduğu 17 metre karelik serasına nisan ayında ektiği tohumlarından ağırlığı 40-45 kilograma ulaşan karpuzlar elde etti.

Daha çok sıcak bölgelerde yetiştirilen karpuzların, nemli ve ılıman iklimin egemen olduğu Karadeniz'de yetiştiğini gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karpuzlarını yetiştirirken çok özen gösterdiğini belirterek, hiçbir kimyasal madde kullanmayarak hayvan gübresini tercih ettiğini söyledi.

Karpuzların çok hızlı büyüdüğünü aktaran Aldemir, şunları kaydetti:

"Seramda 20'yi aşkın karpuz yetişti. Bunların çoğunluğunun ağırlığı da 40-45 kilograma ulaştı. Şu anda seramda kalan 4 karpuzdan birinin ağırlığı da 40 kilogram. Halen gelişimleri sürüyor. Gelecek yıl seramı genişleterek daha fazla ürün almayı amaçlıyorum. Yetiştirdiğim ürünlerin satışını yapmıyorum. Komşularıma dağıtmamın yanı sıra ailemle tüketiyorum."

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu da çiftçinin 40 kilogram ağırlığında karpuz yetiştirdiğini duyduğunda inanamadığını, ürünleri gördüğünde de şaşırdığını belirtti.

Kentteki toprakların çok verimli olduğunu anlatan Türkoğlu, karpuz gibi farklı ürünleri başarıyla yetiştiren çiftçilere de desteklerinin süreceğini kaydetti.

Muhabir: Cem Sürmeneli

Yayıncı: Erdinç Aksoy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber