Gelin çeyizi bakırlar, şimdi aksesuar olarak kullanılıyor

Bir zamanlar gelinlerin çeyiz sandığına koyulan bakır tas, cezve, tava, ibrik gibi eşyalar günümüzde evin en güzel köşelerinde aksesuar olarak kullanılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçmişte bakır ustalarının el emeği göz nuru ile işlediği bakırlar, artık ev köşelerinde nostaljik ürün olarak yerini alıyor. Bakır işleyen usta sayısının yok denilecek kadar az olduğunu söyleyen bakır ürünleri satan Telat Şahin, ?Bakırların yerini çelik, porselen aldı? dedi.

Şahin, bakırların artık süs eşyası olarak kullanılmaya başlandığını belirterek şöyle konuştu: ?Eskiden annelerimiz yemekleri bakır tavada yapar, bakır demlikte çayı demler, kahveyi bakır cezvede yapar, yapılan yemekler bakır tabak da yenilirdi. Şimdi ise bu alışkanlığın yerini çelik tava, çelik cezve, porselen tabak aldı. Dolayısıyla eski bakır alışkanlıkları vitrinlere kaldırıldı. Son dönemlerde insanlar omletleri yine bakır tavalarda yapmaya başladı. Satışlar biraz olsun artış gösteriyor. Ama bakır taslar, ibrikler, bakraçlar onlar artık öldü. Şimdi süs eşyasına döndü. Artık bakır işleyen usta sayısı da yok denilecek kadar az.?

Öte yandan Telat Şahin, vatandaşların en fazla ilgiyi bakır cezve, demlik ve tavalara gösterdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber