Tarsus Ceza İnfaz Kurum okul gibi çalışıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde Ceza İnfaz Kurum bünyesinde Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR Tarsus Müdürlüğü işbirliğinde açılan kurslara tutuklu ve hükümlüler yoğun ilgi gösteriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ömer Ekinci, suçların önlenmesi, hükümlü ve tutukluların yeniden topluma kazandırılmasında eğitimin çok önemli olduğuna inandıklarını belirterek, hükümlü ve tutuklular için Tarsus Ceza İnfaz Kurumunun bünyesinde açtıkları mesleki, sosyal, sportif kurslara katılımın yüksek olduğunu söyledi. Ekinci, Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü tarafından Tarsus Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilen etkinlikler nedeniyle eğitim ve iyileştirme çalışmalarının değerlendirmesi sonucunda 'Pekiyi' notu aldıklarını ifade etti.

Kurum bünyesinde düzenlenen konferans, dini eğitim ve ahlaki gelişim hizmetlerine 300 hükümlü ve tutuklunun, aynı kapsamda gerçekleştirilen 6 konferansa ise 450 hükümlü ve tutuklu katıldığını belirten Müdür Ekinci, " İş ve meslek eğitim kursları dalında açılan berberlik, erkek iç giysileri dikimi, İngilizce ve Kuran kursuna da toplam 83, 6 konferansa 444, Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen konsere 77, sinema seanslarına 409, münazara toplantılarına 177, resmi tören ve anma günlerine 485, bilgi yarışmasına 156, sosyal faaliyetler çerçevesinde gerçekleşen etkinliklere 84, sportif faaliyetlere 450 hükümlü ve tutuklu katıldı. Bu yılın başından bu yana kütüphane ve kitaplık faaliyetleri çervesinde 811 kitap okundu." diye konuştu.

Ekinci, Tarsus'taki Ceza İnfaz Kurumu'nda şuanda 200 hükümlü ve tutuklunun bulunduğunu, mesleki kurslarının devam ettiğini, yeni dönemde de mesleki kurslar açmayı planladıklarını belirterek, "Başta aşçılık, berberlik, erkek tekstil iç giyim ve Kur'an kursu açmayı planlıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber