Katil zanlısının peşine düşen polisler Antalya'dan ders aldı, çelik yelek giydi

Bursa'da bir kişiyi öldüren katil zanlısının peşine düşen polislere amirleri 'öncelikle can güvenliğinizi sağlayın, çelik yeleklerinizi giyin' uyarısı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birkaç gün önce Antalya'da şüphelilerin peşine düşen polislerden üçü, açılan ateş sonucu şehit olmuştu.

Manisa'da iki ayrı cinayet olayına karıştığı belirlenen Ubeyd Çakır, tahliye olduktan sonra yağma olayına karışması sebebiyle tekrar cezaevine konuldu. Tekirdağ Yarı Açık Cezaevi'nde yatan Çakır, yaklaşık 1,5 sene önce cezaevinden firar etti. Firarın ardından değişik illerde arkadaşlarının yanında kalan Ubeyd Çakır, üç gün önce Bursa'nın Nilüfer ilçesi Görükle semtindeki elektrikçi arkadaşının yanına geldi. İddiaya göre, sabahın ilk ışıklarına kadar arkadaşıyla bir barda alkol alan Çakır, Görükle Dumlupınar Mahallesi Akdeniz Caddesi'ndeki arkadaşının evinin önüne gitti. Alkollü olan Çakır, Tekel bayii olan büfeci Ahmet Girgin'le (31) araba meselesi yüzünden tartıştı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle Girgin ile Çakır arasında arbede yaşandı. Ardından Çakır, tabancayla Girgin'i vurdu. Ağır yaralanan Girgin olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Girgin, yapılan müdahelelere rağmen hayatını kaybetti.

POLİS ÇELİK YELEKLERLE İNŞAATA GİRDİ

Cinayetin ardından elindeki tabancayla kaçan zanlı ise hareketli anların yaşanmasına sebep oldu. Caddenin arka tarafında koşturan silahlı zanlıyı gören bir kadın baygınlık geçirdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi, kaçan zanlının peşine düşen polis ekiplerini, "Ekiplerimiz öncelikle can güvenliklerinizi alın, çelik yeleklerinizi giyin" şeklinde uyardı.

Antalya'da uygulama yapan 3 polisin şehit edilmesi olayının ardından ekipler gerekli tedbirleri alarak inşaatta arama yaptı. Olay yeri dedektifleri de cinayetin işlendiği yeri ve elektrikçiye ait olduğu belirlenen otomobili didik didik aradı.

Bölgeye gelen takviye ekiplerle cinayetin işlendiği ve zanlının kaçabileceği yerler albukaya alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri cezaevi firarisi zanlıyı bir bağ evinde yakaladı. Olayda kullanılan silah ve zanlının cep telefonuna el konuldu. Zanlının üzerinden sahte nüfus cüzdanı ve ehliyet çıktığı öğrenildi. Zanlı Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.

Öte yandan öldürülen Ahmet Girgin'in tatilde eşi tarafından çekilen cep telefonuyla çekilen görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde Ahmet Girgin denizde yüzmenin tadını çıkarırken yakınlarıyla da sohbet ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber