Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aydın, WHO Üyeliği'ne seçildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2005 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) İcra Kurulu Üyeliği'ne seçildi.

WHO 55. Avrupa Bölge Komitesi Toplantısı 12 - 15 Eylül 2005 tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş şehrinde yapıldı. Söz konusu toplantıda Türkiye'yi Sağlık Bakanı Recep Akdağ başkanlığındaki heyet temsil etti. Toplantıda, WHO İcra Kurulu'nda Avrupa bölgesini temsil edecek kişiyi belirlemek için seçim yapıldı. Türkiye seçimlerde Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın'ı aday gösterdi. WHO Avrupa bölgesine üye 52 ülkenin katıldığı seçim sonucunda Prof. Dr. Aydın, WHO İcra Kurulu üyeliğine seçildi. Aydın, Türkiye ve Avrupa bölgesini temsilen 3 yıl süreyle WHO İcra Kurulu'nda görev yapacak. Daha önce Türkiye'den WHO İcra Kurulu'nda; Prof. Dr. Nusret Fişek (1946), Prof. Dr. İhsan Doğramacı (1964 ve 1979) ve Prof. Dr. Münevver Bertan (1996) görev almıştı.

WHO İcra Kurulu, Genel Kurul tarafından seçilen ve 3 yıl süreyle görev yapan sağlık alanında uzman temsilcilerden oluşuyor. Bu sayının üçte biri her yıl değişiyor. Yönetim Kurulu, biri ocak ayında, diğeri Genel Kurul'dan hemen sonra mayıs ayında olmak üzere yılda en az iki kez toplanıyor. Yönetim Kurulu WHO Asamblesi'nin icra organıdır.

Öte yandan, WHO 55. Avrupa Bölge Komitesi Toplantısı'nda Türk heyeti tarafından katılımcılara, 15 - 17 Kasım 2006 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan Obezite ile Mücadele WHO Avrupa Bakanlar Konferansı konusunda da teknik bir brifing verildi. Söz konusu toplantının Türkiye'de yapılmasına ilişkin Mutabakat Zaptı Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile WHO Avrupa Bölge Direktörü Marc Danzon tarafından imzalandı. Toplantıya WHO'nun yanı sıra Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve diğer ilgili Birleşmiş Milletler kuruluşları tarafından destek verilecek.

Toplantıya sağlık konularının yanı sıra, ticaret, tarım, spor, ulaşım, şehir planlama ve eğitim gibi diğer ilgili devlet sektörlerinin bakanları ve üst düzey yöneticileri, hükümetler arası kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, uzmanlar ile yabancı basın mensuplarından oluşan bine yakın kişinin katılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber