Sözleşmeli sınıf öğretmeni ne kadar başarılı olabilir ki...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Eylül 2005 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Değerli basınımız ben Uşak'ın Karahallı İlçesinin Delihıdırlı Köyünden sizlere ulaşmaya çalışıyorum.inşallah benim sorunuma bir çare bulmama yardımcı olursunuz.

Bizim köyümüzde bir ilkokulumuz var ve 40-50 civarında öğrencimiz var.buraya kadar güzel tabi; ancak köyümüzde, okulumuzda öğretmen yok, aslında var ama son 4 yıldır okula gelip giden öğretmen sayısını hatırlamıyoruz.okulumuz bu konuda rekor kırıyordur belki.biz sene başında başlayıp sene sonuna kadar devam etse ona bile razıyız, ama nerde yarım dönem okutup gidiyorlar.neden mi? Çok basit; devlet bilmem nedendir kadrolu öğretmen yerine asgari ücretle çalışacak öğretmen alıyor.onlarda işine gelmedi mi bırakıp gidiyorlar. Şimdi de duyduk ki sözleşemeli öğretmen alacaklarmış. Yine aynı şey olacak işte bir sene okutup ondan sonra bırakıp gidecekler!!!

Soruyorum sizlere ilkokuldaki bir cocuğun her yıl öğretmen değiştirmesi sizce mantıklımıdır. Ilkokul 1. sınıftaki bir öğrencinin alıştığı öğretmeninin yerine 2. sınıfta başka bir öğretmen gelmesi o çocuğun psikolojisini bozmaz mı, okuma şevkini kırmaz mı, ona en az yarım dönem kaybettirmez mi???

Düşünün burası uşak yani türkiyenin batısında ege bölgesinde bir il, burada bile öğretmen sıkıntısı var. ben doğudaki, iç anadoludaki, karadenizdeki durumu düşünemiyorum bile. bizim ülkemizin kalkınmaya ihtiyacı var buda okumuş bilinçli bir gençlikle olur. Insanlarımız cahillikten teröre alet oluyor.devletimiz bu kadar mı aciz ki öğretmen alamıyor ve vatandaşını bu duruma düşürüyor.

Değerli basın mensuplarımız bırakın artık bülent ersoyun anılarını da ülkenin gerçekleriyle uğraşın biraz. hepimiz biliyoruz ki siz üstüne giderseniz bu ülkede herşey çözüm bulur. Lütfen öğretmensiz okulları haber yapın, oradaki sorunları ekrana taşıyın. Devletin uygulamak istediği ?sözleşmeli öğretmenlik? yanlışından dönmesini sağlayın. Bu ülkenin gençleri cocukları iyi yetişsin. Devletin parası mı yok; var tabiki akaryakıttan aldığı, cep telefonu görüşmelerinden aldığı verginin %10'nunu bunu için ayırsın yeter.

LÜTFEN DERDİMİZE ÇARE OLUN;

LÜTFEN SESİMİZİ DUYURUN;

LÜTFEN BU OLAYIN ÜZERİNE GİDİN!!!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber