Atıcı: Camiye gelen engelliler daha fazla sevap kazanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Ali Özgelen, normal insanlara göre, engellilerin camiye geldiklerinde birkaç kat daha fazla sevap aldıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinleri kapsamında Sabancı Merkez Camii'nde Kur'an?ı Kerim ziyafeti verildi. Öğlen namazından sonra düzenlenen programa cemaat büyük ilgi gösterdi. Geçmiş yıllarda Kur'an?ı Kerim yarışmalarında ulusal ve uluslararası dereceleri olan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Ali Özgelen, Kocatepe Camii İmamı Hafız Âdem Kemaneci, İstanbul Ahmet Yesevi Kur'an Kursu Öğreticisi Salih Akyüz ve Ankara Çankaya Kurtuluş Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı, okudukları tilavetle katılımcıları mest etti. Büyük bir huşu içinde dinlenen din görevlileri, duygusal anlar yaşattı.

Organizasyonun açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Ali Özgelen, bu yıl ki Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın 'Engelsiz cami, engelsiz ibadet' teması ile devam ettiğini söyledi. Eli tutan, kulağı duyan, gözü gören insanlar için ?bu sloganın' sağlam bireyler için bir anlam taşımamış olabileceğine işaret eden Özgelen, ?Hele parmağınızın, gözünüzün birini kaybedin de görün. Bir uzvunu kullanamayan kişilere ?özürlü' deniyor. O fiziki bir engel. Bu organ olmadan da yaşantı devam ediyor. Fakat özürlü kimselerin hayatları, diğer insanlar gibi kolay değil.? dedi.

Engellilerin camilerin birkaç basamak birden merdivenlerini çıkamadığını hatırlatan Özgelen, bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuyu gündemine aldığını kaydetti. Engelli olmanın zor bir durum olduğunu, bu durumdaki kişilere Cenab?ı Hak'ın yardım etmesini dileyen Ali Özgelen, şöyle devam etti: ?Biz camiye gelirken bir sevap alıyorsak, onların aldığı sevap bizden birkaç kat daha fazladır. İslam alimlerin garipler zinciri içinde saydıkları hususlardan biriside cemaati olmayan camilerdir. Cami güzel. Fakat mabetleri süsleyecek olanda cemaatidir. Sizler caminin cemaati olarak, buranın güllerisiniz. Bu mekânlar cennet bahçeleridir. Bahçe olunca, gül toplanır, meyve elde edilir, kokusundan istifa edilir. Dolayısı camilerin manevi havasından istifade etmek için de okunan ezanlara kulak vermek gerekir. Gül bahçesine giremeyen, onun kokusunu alamaz.?

Adana İl Müftüsü Arif Gökce ise Allah'ın evleri olan cemaatsiz camilerin gariplik çektiğini dile getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dünya ve Türkiye genelinde Kur'an okuma yarışmalarında birincisi olan kişilerin Adana'ya geldiğini açıklayan Gökce, cemaatin kalp ve ruhunun camiye daha duyarlı hale gelmesi için dua etti. Bazın ?azın' çoktan daha hayırlı olduğunun altını çizen Gökce, Resullah'ın (sav) etrafındaki bir avuç sahabenin bütün dünyaya kafa tutar hale geldiğini belirtti. Kur'an?ı Kerimi dinlemeye gelen vatandaşları tebrik eden Gökce, Allah'ın kelamının hidayetin kaynağı olduğunu hatırlattı. Program sonunda İl Müftü Yardımcısı Dr. Mustafa Ünverdi, ülkenin birliği ve şehitlerin ruhuna dua okudu. Daha sonra Kızılay Adana Şubesi kan alımında bulunup, davetlilere aş ikram etti. Kur'an ziyafeti etkinliği Kozan, Mersin ve Tarsus'ta da gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber