Yılda 100 bin su arıtma cihazı üretecek fabrika açıldı

Su arıtma makineleri markası Waterbox-Sukutusu, Ankara'da, 10 bin metrekare kapalı alana sahip su arıtma makineleri fabrikasını açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şirket, yeni fabrikası ile yılda 100 bin adet su arıtma makinesi üretmeyi hedefliyor.

Waterbox, Ankara Gölbaşı'nda temelini 2010 yılında attığı Waterbox Kampüsü'nde yer alan fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. 10 milyon TL'ye varan yatırımla ve yüzde 100 yerli sermayeyle hayata geçen fabrikanın açılışı bin 500 kişiyi aşkın davetlinin katılımlarıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Sukutusu Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ermiş, 2'si ev tipi ve 6'sı kurumsal tip olmak üzere 8 ayrı ürünleri bulunduğunu söyledi. Ev tipi su arıtma cihazlarının 880 ila bin 380 TL ve işyerlerine satılan ürünlerin ise 3 bin 500 TL civarında olduğunu kaydeden Ermiş, ?Şebeke suyuna bağlandıktan sonrama makine otomatik olarak çalışmaya başlar. Ev tipi ürünler 1-1,5 yıl, işyeri tipi ise 6-12 ayda kendini amorti ediyor. Ürünlerin 2 yılda bir filtrelerinin değiştirilmesi gerekiyor. 5 filtre ve servis ücreti dahil 200 TL bedeli var.? bilgilerini verdi.

Damacanalarda yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra Temmuz-Ağustos ayı satışlarının yüzde 30 civarında arttığını anlatan Ermiş, ?Damacana sularının dolumu, tüketiciye kadar ulaşımı süresince çeşitli riskler içeriyor. Sağlık bakanlığı bu konuda ciddi kontroller yaptı. Halkımızda damacana sulara karşı bir güvensizlik oluştu. Profesyonel bir su arıtma cihazı alarak vatandaş kendi suyunu kendi arıttığı için daha çok güveniyor.? ifadelerini kullandı.

İHRACATI YÜZDE 30 ARTTIRACAĞIZ

Waterbox'ın ileri su arıtma teknolojisini ihraç ettiklerini de vurgulayan Emre Ermiş, ABD başta olmak üzere; Almanya, Polonya ve İspanya'ya makine ve parça sattıklarını, fabrika ile birlikte ihracatlarını da yüzde 30 arttırmayı planladıklarını ifade etti. Ermiş, toplam içme suyu pazarının 8 milyar TL'ye ulaştığını, su arıtma makinelerinin de bunun yüzde 20-30'nu oluşturduğunu anlattı. Sektörün en büyük yatırımını kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ermiş, ?Yeni fabrikasında sadece üretim ve satış kapasitesini arttırmayacak, aynı zamanda Ar-Ge'sine yatırım yaparak, tüketicilere yeni ve inovatif ürünler sunacak. Waterbox, ürünlerini mağazalar yerine kendi tanıtım organizasyonuyla beş duyuya hitap ederek pazarlıyor. Yeni tesisin açılışıyla birlikte mevcut pazarlama ağını genişleterek her ilde temsilcilikler vermeye de devam edecek.? şeklinde konuştu. Ermiş, 2007 yılından itibaren su arıtma makinesi satışı gerçekleştirdiklerini ve şu anda 120 bin noktada Waterbox ürünlerinin kullanıldığını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber