Bakan Şahin, iki okul açtı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te iki okulun açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Şahin, ilk olarak İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesi'nin açılışına katıldı. Açılışta öğretmenlere ve öğrencilere hitap eden Bakan Şahin, konuşmasının ardından okulun açılmasına vesile olanlara 'eğitim katkılarından ötürü' teşekkür belgesi takdim etti. Bakan Şahin ve protokol üyeleri, daha sonra okulun açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından okul binasında sınıfları dolaşan Bakan Şahin, öğrencilere başarı için tavsiyelerde bulundu.

Bakan Şahin ve beraberindekiler, daha sonra Mehmet Nurettin Horoz Lojistik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Şahin, burada da katılımcılara eğitimin önemini anlattı. Ardından da okulun açılmasına destek verenlere teşekkür belgesi verdi.

Eğitime yapılan yatırımlara değinen ve eğitimde başarının mutlak suretle yakalanması gerektiğine dikkat çeken Şahin, "Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir'; yani yol gösterici ilimdir. Böyle bir kuruluş felsefesi ve beraberinde büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Medeniyetimiz, bizi biz yapan değerlere baktığımız zaman 'Bana bir harf öğretinin 40 yıl kölesi olurum' diyor. 'İlim Çin'de de olsa alınız' diyor. Zamanın ruhunu yakalamamız lazım. Tarihten, atalarımızdan dersimizi çıkarmamız lazım. Bilgi ve teknoloji çağında bilginin güç olduğunu, bilgiyi elinde tutanın iktidar olduğunu biliyoruz. O yüzden bütün dünyada birbirimizle yarışıyoruz. Bu büyük rekabetin içerisinde en büyük sermayemiz insan gücü. Aklımız, gençlerimizin gelecek idealleri demek. O yüzden bu eserler çok önemli. Geldiğimiz günden beri sorunları arkada bırakıp yeni hedeflere koşmaya çalıştık. Eğitim olmazsa olmaz. Tarlada tohum, hamurda maya dedik. O yüzden 10 yılda eğitime önemli bütçe ayırdık. 7 milyar TL'den 39 milyar TL'ye ulaştık. Eğitimde başarı, çocuklarımızın başarıya inanmasından geçiyor. Binlerce mazeret üretebiliriz, ama başarmak zorundayız. Başarmak için bu ülkenin gücüne ve bu ülkenin insanlarına güvenmek zorundayız. Gençlerimize ve çocuklarımıza imkanlarımızı sunmak zorundayız. Sorunlarımız var ama başarmak için gücümüzde var" dedi.

Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Şahin, öğrencilerle sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber