Sıcak Çermik Kaplıcaları'ndaki yeni tesisler hizmete açıldı

Sivas Belediyesi tarafından Sıcak Çermik Kaplıcalarında yapılan modernizasyon çalışmaları kapsamında yenilenen tesisler, törenle hizmete sunuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Sivas halkı tabi daha güzeline layık. Hem bu tesislerin yenilenmesi hem de yeni tesislerin ilavesi bu memleketin ekonomisi için de son derece önemli. Halkımızın sağlığı için de son derece önemlidir. Hayırlı Uğurlu olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise tesislerin hizmete sunulduğunu belirterek, "Öncelikle bu yatırımın başlayabilmesi için burada İl Özel İdaresi, Kalın Belediyesi ve Sivas Belediyesi arasında bir anlaşma sağlanması gerekiyordu. İl Özel İdaresi'nden su tahsisinin yapılıp ruhsatı alınıp Maden Tetkik Arama Müdürlüğü'nden kuyuların alınması gerekiyordu. Bu alındı" dedi.

Eski oteli onarımdan geçirdiklerini ifade eden Ürgüp, "Yeni tesisler, aile banyoları ve kapalı havuzlar ekleyerek, eski banyoları elden geçirdik, mini bir alışveriş merkezi yaptık. Peyzaj alanlarıyla, piknik alanlarıyla yatırımın önü açıldı. Yatırımcılar yatırımlarını yapacaklar. Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik Sivas'ın bir kültürüdür. Burada bu yatırımları gerçekleştirdik. Su problemi vardı. İnşallah o da çözülecektir. Şu anda ırmak suyu arıtılarak kullanma suyu olarak veriliyor. Jeotermal su ve inhibitör desteğiyle bir manada kabuklaşması engellenen havuzlara veriliyor. Havalandırmayla birlikte bu sistemin kurulması önemliydi. Otellerimiz toplam 62 oda, 180 yataktır. Sivas'ımıza hayırlı Uğurlu olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesislerin açılışını Vali Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Ürgüp, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Kalın Belediye Başkanı Halil Şener birlikte yaptı. Açılışın ardından Kemelek ve diğer protokol üyeleri tesisleri gezdi.

Açılışın ardından kaplıca alanında, sanatçılar Mustafa Ceceli ve Necati Köse konser verdi. Konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber