?Birinci Göbeklitepe Sempozyumu'

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Göbeklitepe'yi ülkeye ve dünyaya tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Belediyesi tarafından düzenlenen "Birinci Göbeklitepe Sempozyumu", Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Güvenç, söz konusu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Göbeklitepe'nin bir dünya mirası olduğunu belirten Güvenç şunları kaydetti:

"Şanlıurfalılar olarak sahip olduğumuz dünya mirası Göbeklitepe'nin gerek dünyaya gerekse ülkemize tanıtmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bugün burada düzenlenen sempozyumda Göbeklitepe'nin henüz bilinmeyen birçok yönünü akademisyenler bizlere anlatacaktır."

Şanlıurfa Belediye Başkanı Fevzi Yücetepe ise belediye olarak tarihi dokuya yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Göbeklitepe'nin "Tarihin Sıfır Noktası" olarak kabul edildiğini hatırlatan Yücetepe, şunları kaydetti:

"İnsanlar nasıl saat ayarlarını Greenwich'e göre yapmak zorunda ise tarih ayarlarını da 12 bin yıl önce inşa edildiği bilenen Göbeklitepeye göre yapmak zorundalar."

Sempozyumda, İngiltere'den katılan Prof. Dr. Trevor Watkins, "Neolitik dönemde Urfa Bölgesi'nin yeri ve önemi" ile ilgili katılımcılara bilgi verirken, Alman Arkeolog ve Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Klaus Schmidt de, Göbeklitepe'de son yıllarda yapılan kazılar ve buluntular hakkında konuşma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber