Akdağ: Hekim sayısının artırılması yalnızca yeni Tıp Fakültelerine bağlı değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdağ, 'Yeni TIp Fakülteleri Açılacak mı?' sorusunu yanıtladı

''Yeni tıp fakülteleri açılması konusunda YÖK'e başvurunuz ya da YÖK'ün çalışması var mı?'' sorusuna da Akdağ, Türkiye'de hekim sayısının artırılmasının yalnızca yeni tıp fakülteleri kurulmasına bağlanmaması gerektiğini belirtti.

Mevcut tıp fakültelerinin kapasitelerinin geliştirilmesinin de bu konuda önemli bir alternatif olduğunu ifade eden Akdağ, ''Bunu yaparken de kaliteden asla taviz vermemeliyiz. Yani nitelikli hatta üstün nitelikli hekimler yetiştirmekten asla vazgeçmemeliyiz. Bu yönde de, işin bu tarafını güçlendirerek yolumuza devam etmeliyiz'' diye konuştu.

Türkiye'de hekim sayısının azlığına işaret eden Akdağ, bununla birlikte sağlık bilincinin yükseldiğini, vatandaşın hükümetin aldığı tedbirlerle, sağlıkta dönüşüm programının uygulamalarıyla sağlık hizmetine daha kolay eriştiğini söyledi. Bunun sağlık hizmetinin daha çok kullanılması anlamına geldiğini kaydeden Akdağ, ''Dolayısıyla insanımız hekimlerimize daha çok müracaat edecek demektir.

Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı mutlaka artırmalıyız'' dedi. Akdağ, YÖK Tıp Konseyi'nden bir grupla da toplantı yaptığını, bu yetkililerin bir atölye çalışması yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber