Sezer: Üniversiteler bilim yuvalarıdır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2005 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, üniversitelerin bilim yuvaları olduğuna, bilim yuvalarının çalışmaları ve bilgi üretmelerinin ise ancak her türlü karışmadan uzak, özgür ortamlarda gerçekleşebileceğine işaret etti.

Sezer, Gaziantep Üniversitesi'nin (GAZÜ) 2005-2006 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, dönem dönem üniversiteleri siyasetin bir parçası durumuna getirecek kimi karışmalar ve siyasal yaklaşımların sergilenmeye çalışıldığını ifade ederek, "Üniversiteleri bilimin evrensel ilkelerinden uzaklaştırmaya çalışmak, bilimin güçlü ve sağduyulu yüksek duvarlarına çarpacak, kamuoyunda da en büyük tepkiyi görecektir" dedi.

Sezer, üniversite yönetimlerinin gençlerin yönetime katılmalarına olanak sağlasını ve onların aydınlık düşüncelerini dikkate almasını istedi.

Konuşmasında öğrencilere de hitap eden Sezer, "Bilgiye önem vermeli, tüm bilgi kaynaklarını iyi kullanmalısınız. Ülke ve dünya olaylarına karşı duyarlı olmalı, çağdışı hiçbir ideolojinin etkisi altında kalmadan ve yönlendirmelerden etkilenmeden sağduyuyla ve sorumluluk bilinciyle hareket etmelisiniz. Varlığınızın, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığıyla özdeş olduğunu unutmadan, sorunlarımızın çözümü için çaba göstermelisiniz. Atatürk ilke ve devrimlerine aklınızla ve yüreğinizle bağlanmalısınız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber