Tarihi Hoşkadem Camisi'nde Kur'an ziyafeti

Adana'nın Kozan ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinleri kapsamında Hoşkadem Camisinde Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşam Namazından sonra düzenlenen programa cemaat yoğun ilgi gösterdi. Geçmiş yıllarda Kur'an-ı Kerim yarışmalarında ulusal ve uluslararası dereceleri olan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Ali Özgelen, Kocatepe Camii İmamı Hafız Adem Kemaneci, İstanbul Ahmet Yesevi Kur'an Kursu Öğreticisi Salih Akyüz ve Ankara Çankaya Kurtuluş Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı, okudukları tilavetle katılımcıları mest etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Feramüz Beydoğan, Kuran'ı Kerim'in önemine değindi. Beydoğan, "Kuran'ı Kerim sadece ölülere okunması için indirilmiş bir kitap değildir. O'nu iyi anlamamız gerekiyor. Zamanla her şey ihtiyarlıyor ve eskiyor fakat mucize kitabımız Kuran her dönemde tazeliğini koruyor. Çoluk çocuğumuza Kuran okumayı öğretelim. Cenab-ı Mevla bizleri son nefesimize kadar Kuran'dan ayırmasın" şeklinde konuştu.

Camilerin önemine dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Ali Özgelen da içinde cemaati olmayan camilerin boş bir binadan farkının olmadığını ifade etti. Özgelen şöyle konuştu:

"İçerisinde cemaat olmayan cami, okuyanı olmayan kitap, dinleyeni olmayan musiki gariptir. Sizler bu mabetleri boş bırakmayın ki garip kalmasın, tıpkı bu gece burayı bırakmadığınız gibi. Özellikle gençlerin camileri doldurması ve Kuran okumasını tavsiye ediyoruz." - Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber