Öğretmen ve zengin kişilerin çocuklarına 'ayrıcalıklı eğitim' iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2005 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki Kazımpaşa İlköğretim Okulu'nda çocuklarının 50 kişilik sınıflarda okuduğunu; ancak öğretmen ve üst düzey gelir sahibi kişilerin çocuklarından oluşan sınıfta 33 çocuğun ayrıcalıklı eğitim gördüğünü iddia eden veliler isyan etti.

İddiaya göre, Torbalı'nın en köklü devlet okullarından Kazımpaşa İlköğretim Okulu'nda ''imtiyazlı sınıf'' oluşturuldu. Çok sayıda kişinin durumdan şikayetçi olduğunu öne süren velilerden Güven Kaya, Döne Yılmaz, Nuriye Kar, Sevda Ülker ve Nilgün Öztürk, okulun geçtiğimiz günlerde tayini çıkan müdürü Ergün Baylan'ın yerine okula müdür atanıncaya kadar vekalet eden Türker Akagündüz'ün odasına geldi. Şikayetlerini dile getiren veliler, 33 kişilik imtiyazlı, öğretmen ve yüksek gelir sahibi kişilerin çocuklarından oluşan bir sınıf istemediklerini, çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu, gerekirse sınıfların dağıtılmasını ve noter huzurunda yapılacak çekilişle yeni sınıflar oluşturulması gerektiğini söyledi.

Müdür Vekili Türker Akagündüz ise, yaklaşık 2 gündür eski müdürün yerine baktığını ve olaylardan haberi olmadığını söyleyerek, eski müdür döneminde böyle bir olayın gerçekleştirilmiş olabileceğini, velilerden gelecek tepkiler sonucunda dağıtımı yapabileceklerini ifade etti.

7/B sınıfında okuyan öğrencilerin en az 15'inin ''öğretmen çocuğu'' olduğunu; hatta müdür yardımcısının kızının da bu sınıfta okuduğunu kaydeden Döne Yılmaz adlı veli, ''Biz okulda böyle ayrıcalıklı bir sınıf istemiyoruz. O sınıfta okuyan öğrencilerin de dağıtılmasını istiyoruz, hepimiz bu devlete vergisini ödeyen vatandaşlarız. O çocukların bizim çocuklarımızdan daha kaliteli eğitim almaya hakkı yok'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber