Üniversite öğrencilerinden kent konseyi çalışmalarına yoğun ilgi

Bursa Kent Konseyi bünyesinde hizmet veren Gençlik Meclisi'ne üniversite öğrencileri yoğun katılım gösteriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlerin kent sorunlarının çözümüne yönelik karar verme sürecine katılımlarını sağlamada aktif olarak görev alan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, üniversite öğrencilerinin ilgi odağı haline geldi. Bursa Kent Konseyi ofislerinde gerçekleşen toplantıda üniversite öğrencilerine Gençlik Meclisi faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Siyaset bilimi, istihdam ve kariyer, sağlık-çevre, bilim-teknoloji, uluslararası ilişkiler ve kültür-turizm çalışma gruplarını bünyesinde barındıran Gençlik Meclisi'ne üniversite öğrencileri üye olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Sekreteri Seyhan Merkit, gençlerin kent yönetimine aktif olarak katılarak kendileri ve kentle ilgili sorunlarının çözümünde rol almalarını sağladıklarını ifade etti. Gençlerin kentsel kimlik ve aidiyet bilincini geliştirmek için yoğun mesai harcadıklarını dile getiren Merkit, ?Özellikle Görükle bölgesinde yaşayan öğrenci arkadaşlarımız Bursa'dan uzak kalıyorlar. Gençlik Meclisi çalışmaları sayesinde Bursa'yı daha fazla tanıma şansı elde ediyorlar ve Bursa için fikirler üretiyorlar. Bu süreçte Gençlik Meclisi önemli işlev üstleniyor. Sadece Uludağ Üniversitesi öğrencileri değil, Bursa Teknik Üniversitesi ile Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri de çalışmalarımıza katlıyor. Bursa'da yaşayan gençlerin tümünü birden temsil edebilmek bizler için gurur kaynağıdır.? dedi.

Merkit, öğrencilere ücretsiz Avrupa fırsatları, Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), yurtdışında staj, iş, eğitim imkanları ile ilgili bilgiler verdiklerini de hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber