Dinar 125. Yıl Anaokulu Müdürü Eryılmaz açıklaması

Dinar 125.Yıl Anaokulu Müdürü Mestan Eryılmaz, ana okullarının kreş olarak görülmemesi gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mestan, yaptığı açıklamada, 125. Yıl Anaokulu'nun oyun alanları, bahçe düzenlemesi ve hizmet binasıyla velilerin de takdirini topladığını söyledi.

15'er kişilik üç sınıf oluşturmak için çalışma başlattıklarını anlatan Eryılmaz, şöyle konuştu:

"Okulda iki öğretmen, her sınıfta birer bakıcı, aşçı ve üç hizmetli olmak üzere 7 personel üstün kalite ve hizmet anlayışı içerisinde çalışmalarına devam ediyor. 7 personelin haricinde ise Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nden (METEM) her hafta Çocuk Gelişim Bölümü'nden 3 öğrenci de stajyer olarak çalışıyor. Okulda bulunan 45 öğrenciye hazır yemek yedirmiyoruz. Tamamen kendi mutfağımızda pişirilen yemeklerle öğrencilere hizmetliler aracılığıyla ve öğretmenler önderliğinde servis ediyoruz. Aileler özellikle yemek konusunda son derece titiz davranıyorlar. Kesinlikle hazır yemek yok."

125. Yıl Anaokulu'nun sabah 07.30 ile 17.00 saatleri arasında eğitim ve öğretim hizmeti verdiğini ifade eden Eryılmaz, öğrencilerin her gün sınıflarda, oyun bahçesinde, trafik pistinde eğlenerek öğrendiklerini kaydetti.

Serbest zaman etkinliklerinin, çocukların hayal güçleri ve yaratıcılıklarının gelişmesinde katkı bulunduğunu belirten Eryılmaz, "Türkçe-dil etkinlikleri öğrencilere ana dili doğru öğrenme ve kullanma, düşünme ve problem çözme becerilerini geliştiriyor. Gerçekleşen bütün bu etkinliklerin yanı sıra, sanat, fen-doğa, okuma-yazmaya hazırlık, drama ve müzik etkinlikleri gerçekleştirerek öğrencilerin tüm yetenekleri geliştiriyoruz" dedi.

Son zamanlarda bazı velilerinin ana okullarının oyun yeri veya çocuğunu avutma yeri olarak gördüğünü belirten Eryılmaz, anaokulunda verilen eğitim ve öğretimin okul öncesi dönemde çocuğa katacağı olumlu etkilerin çok büyük olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber