Kardelen Derneğinden çocuk eğitimi konulu konferans

Gölbaşı Kardelen Derneği tarafından 'Çocuk Eğitimi Konulu Konferans düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen konferansa, Araştırmacı Eğitimci Yazar Halil Atalay ve birçok vatandaş katıldı. Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Eğitimci Yazar Halil Atalay yaptığı konuşmada, "Çocuk eğitmek başkadır, çocuk büyütmek başka. Biz daha çok çocuk büyütme hususunda, yani çocuğun biyolojik yönüyle ilgili konularında gayret ediyoruz. Ama onu yetiştirme noktasında gerekli olan hazırlıkları yapmada sıkıntı çekiyoruz. Günümüzün en önemli problemi de budur. Bundan dolayı, çocuklardan önce büyükleri eğitelim. Çünkü acemi marangozun yongası çok olur. İlk olarak insan iyi tanınmalıdır. Günümüzün en önemli problemi budur. İnsanlar sadece beden açısından değerlendiriliyor. Görülen kısmı ile ilgili. İnsanda tanınmadan yapılacak tek taraflı eğitim, bu sıkıntıyı ortaya koyar. Bunun için önemli mesele insanın tanınmasıdır. İslam'a göre eğitimin merkezinde insan vardır. Çünkü her şey insan içindir" dedi.

Doğum öncesi anne ve babanın eğitilmesi gerektiğine dikkat çeken Atalay, "Doğumdan sonra yapılacaklar, anne-babayı tebrik, ilk gıda, kulağa ezan okunması, isim koyma, Akika, Sünnet ettirme konularında aileler bilgilendirilmelidir" şeklinde konuştu.

Atalay, "Çocuğun manevi dünyasını beslemeyi ihmal etmeyelim. Çocukların, dini ihtiyaçları, inanmak, ibadet etmek gibi, psikolojik, sosyolojik, biyolojik, fikri, ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak gerek. Çocuklar için karakter eğitimi önemlidir. Karakter eğitimi, Ahlaki değerlerin özüne uygun şekilde davranmak için bir bağlanma ve eğilim meydana getirmek olarak tarif edilir. Karakter sahibi olmak, iradesine hakim olmak, dış etkilere karşı koyabilmek, gevşeklik ve korkaklık göstermemektir. İffet ve Haya Eğitimi de önemlidir. İffet ve haya perdesi yırtılmış insan, kabuğu soyulmuş ağaç ve meyve gibidir. Kabuğu soyulan ağaç kurur, meyve çürür.

Sorumluluk duygusu çocuklarımızda geliştirilmelidir. Çocuğun manevi dünyasını beslemeyi ihmal etmeyelim" ifadelerinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber