Antalya'da orman yangını korkuttu

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Aydıncık Köyü'nde çıkan orman yangını, Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kısa sürede kontrol altına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çamlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın bir anda büyüdü. Köy halkının ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine gelen Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangına 2 arazöz, 1 ranger ve 20 personel ile müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 1 dönüm orman alan tahrip oldu.

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, vatandaşları yangınlara karşı bir kez daha uyardı. Yangın sezonunun henüz geçmediğini dile getiren Kısacık, ?Yangının çıkış nedenini jandarma araştırıyor. Henüz çıkış nedeniyle ilgili net bir bilgiye sahip değiliz. Ekiplerimizin zamanında müdahalesi ile yangın büyümeden kontrol altına alındı. Vatandaşları yangınlar konusunda bir kez daha uyarmak istiyorum. Kasım ayının ortalarına kadar mevsim yangının çıkmasına müsait. Önümüzdeki birkaç gün içinde yeniden poyraz çıkacak. Ormanların küle dönmemesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber