22 Eylül 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.00'de Haşimi Ürdün Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi Shawkat Fares Al Mufti'yi kabul edecek. Sezer, saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Vergi Şampiyonları ödül törenine, saat 13.00'te Eryaman Toplu Konut anahtar teslim törenine, saat 17.00'de Akay Hastanesi açılışına katılacak.

Bakanların faaliyeleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, New York'ta Amerikan-Türk Toplumu ile Türk-Amerikan İş Forumu tarafından ortaklaşa düzenlenen yemekte konuşacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdülllatif Şener, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Dünyada ve Türkiye'de Bölgesel Kalkınma Ajansları" konulu panele katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 23-24 Eylül tarihleri arasında Macaristan'da yapılacak 7. Avrupa Gençlikten Sorumlu Bakanlar Konferansı'na katılmak üzere bu ülkeye hareket edecek.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin temel atma ve Gaziantep'te, Irak'ta hayatını kaybeden kamyon şoförlerinin ailelerine yapılacak devlet yardımı nedeniyle düzenlenecek törenlere katılacak.
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Yabancı Sermaye Derneği'nin İstanbul'da yapılacak 2. üye toplantısına katılacak.
- Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, saat 09.00'da 1. Ulusal Aşı Sempozyumu'na katılacak.
- Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Washington'daki "Stil ve Statü: Osmanlı Türkiye'sinin Saray Kıyafetleri Sergisi" ile ilgili İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısına katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 10.00'da "Türkiye'de Çocuk İşçiliğiyle Eğitim Yoluyla Mücadele Projesi" imza törenine katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Uluslararası Bektaşilik İncelemeleri Kongresi nedeniyle gittiği Arnavutluk'tan yurda dönecek.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir Valiliği'ni ziyaret edecek, Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı'nı açacak. İzmir Ticaret Borsası ile Ege İhracatçı Birlikleri'ni ziyaret edecek olan Bakan Eker, İzmir'in köylerinde açılış ve düve teslim törenlerine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Uluslararası 1. Trabzon Kültür-Sanat Festivali'ne katılarak partisinin yeni il binasının açılışını yapacak.
- SP Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- İP Ulusal Strateji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Semih Koray, saat 12.00'de "Ermeni Konferansı"na karşı cevap ve eylem planını açıklayacak.
- İP Genel Sekreteri Ferit İlsever, saat 13.00'te sözde Ermeni soykırımı kararına karşı mücadelede gelinen son noktayla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına saat 10.00'da devam edilecek.
- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından saat 10.15'te "1. Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi" düzenlenecek.
- Türkiye Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, saat 10.30'da ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarına "Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri" adlı kitabı gönderecek.
- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası tarafından saat 10.00'da "İnşaat Sektöründe SSK Uygulamaları" konulu seminer düzenlenecek.
- Türkiye'nin ilk hizmet sektörü ihtisas fuarı SEREX 2005, saat 11.00'de açılacak.
- Capıtal Country tarafından 2005 Yılı Özel Unvan Engel Atlama Yarışmaları saat 10.00'da başlayacak. Saat 16.00'da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü kupa yarışması yapılacak.
- Devlet Gelir Uzmanları Derneği 1. kuruluş yıldönümü saat 19.30'da verilecek akşam yemeğiyle kutlanacak.
- Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Öz Gıda-İş Sendikası ile Ak Gıda arasında imzalanacak Toplu Sözleşmesi törenine katılacak.
- 13. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Elazığ'da başlayacak.
- Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen GAPFOOD 2005 Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı açılışı gerçekleştirilecek.
- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile TİM işbirliğinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılacak.
- Coca Cola işçileri saat 11:30'da Altunizade Coca Cola Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.
- Uğur Dershaneleri ÖSS de 1. olanlara saat 17:00'de Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde ödüllerini verecek. Törene Türkan Şoray ve Ali Kırca da katılacak.
- Ümraniye Belediyesi, Belediye Kültür Merkezi'nde öğrenciye maddi yardım yapacak.


DÜNYA GÜNDEMİ

ABD'de Rita kasırgası kabusu
- Katrina kasırgasının yaraları sarılmadan yeni bir kasırga tehdidiyle karşı karşıya kalan ABD, Teksas ve Louisiana eyaletlerinde olağanüstü hal ilan etti. Bölgedeki 1 milyon kişinin tahliyesine çalışılıyor.

Irak'ta durum
- Direnişçilerin saldırılarında yine sivil halktan birçok kişi hayatını kaybetti. Irak, Saddam yanlısı yabancı militanların Suriye sınırından geçtiğini açıkladı.

Almanya'da seçimlerin ardından
- Siyasi partiler, muhtemel koalisyon hükümeti için çalışmalarını sürdürüyor.

AB Parlamentosu'nda Türkiye konferansı
- AB Parlamentosu'nda Türkiye'nin üyelik süreciyle ilgili konferans yapılacak.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın UAEA'dan kendisini BM Güvenlik Konseyi'ne göndermemesini talep edeceği bekleniyor.

UAEA Toplantısı devam ediyor
- Toplantıda İran ve Bağlantısızlar Grubu ülkeleri birer konuşma yapacak. İran'ın nükleer faaliyetleri görüşmeleri devam edecek.

Rus-Özbek askeri tatbikatı
- Özbekistan'daki Rus-Özbek askeri tatbikatı devam ediyor.


SPOR GÜNDEMİ

- Saat 18:00'de BOP Stadı'nda şöhretler karması maçı yapılacak. Maça Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak ve İbrahim Erkal katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber