Bilim adamları, Bediüzzaman'ın hayalindeki üniversiteyi konuşacak

Anadolu'nun doğusu, Ortadoğu ve Kafkasya'daki sorunlar için Said Nursi'nin ortaya koyduğu reçete ve vasiyeti Van'da düzenlenecek sempozyumla yeniden gündeme geliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim adamları Said Nursi'nin Medresetüz Zehra isimli Üniversite Projesi'ni tartışacak.

Bediüzzaman Said Nursi'nin 20. Yüzyılın başında geliştirdiği Medresetüz Zehra isimli Üniversite Projesi, projenin doğduğu Van'da, ?Medresetüz Zehra ve Said Nursi'nin Eğitim Felsefesi Sempozyumu' ile bir kez daha gündeme geliyor.

12-14 Ekim'de Elite World Otel'de gerçekleştirilecek Sempozyuma 38'i yurt içi, 6'sı yurt dışından olmak üzere 44 üniversiteden 48 bilim adamı katılacak. 12 tebliğ ve 10 panel oturumu ile açılış ve kapanış oturumları dahil olmak üzere toplam 24 oturum gerçekleştirilecek. Eğitim uzmanı, gazeteci, yazar, dernek ve vakıf yöneticilerinden oluşan 40 kişi de panelist olarak sempozyuma katılacak. Ayrıca 3 bilim insanı konferans verecek. Sempozyum; Van Valiliği, 100. Yıl Üniversitesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar vakfının paydaşlığında gerçekleşecek.

Said Nursi'nin temel attığı tarihten 99 yıl sonra gerçekleşen sempozyum, Said Nursi'nin çeşitli eserlerinde, projenin 100 yıl sonra gerçekleşebileceği yönündeki ifadeleri nedeniyle büyük ilgi görüyor.

Said Nursi, Ankara ziyaretinden sonra Medresetüz Zehra Üniversitesi ile ilgili şu ifadeleri kullanıyor; ?Buraya kadar geçen hayatım bir vatanperverlik hali idi. Siyaset yoluyla dine hizmet hissini taşıyordum. Fakat bu andan itibaren dünyadan tamamen yüz çevirdim ve kendi ıstılahıma göre ?Eski Said'i gömdüm. O zaman, bu güzel fikrin tahakkuku için şartların olgunlaşmadığını düşünerek, cismani varlığını ve resmen ihdasını nesl-i atiye bıraktım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber