LES için 60 YTL istenmesi insafsızlık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Eylül 2005 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 61 milyona çıkarılan LES sınav ücretleriyle ilgili YÖK'ü insafsız ve anlayışsız olmakla suçladı.

Araştırma görevlisi kadrolarına atanmak suretiyle yükseköğretim kurumları tarafından yurtdışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gitmek isteyen adaylar dahil, Yükseköğretim kurumları araştırma görevlilerinin atamalarında da diğer değerlendirme ölçütlerinin yanı sıra LES sonuçları da dikkate alındığından bu sınava girmenin zorunluluk gerektirdiğini belirten Avcı, zaman ve para kaybı olarak gördüğü LES sisteminin hiçbir gelişmiş ülkede olmadığını ve YÖK'ün LES dayatmasıyla insanlardan zorla haraç topladığını öne sürdü.

Her yıl iki kez uygulanan ve on binlerce kişinin girdiği LES sınavıyla ilgili Avcı şöyle konuştu;

"Herhangi bir lisans üstü eğitim programında öğrenim görmek isteyenlerin girmek zorunda olduğu Lisans Üstü Eğitim Sınavı kısa adıyla LES ücretleri akademik kariyer yapmak isteyen her kesimden tepki görmektedir. 7 Ekim 2005 tarihinde sona erecek olan LES sınavına başvurmak isteyen adaylar 6.000.000 TL karşılığında aldıkları başvuru formunu doldurarak 55.000.000 TL olan sınav ücretini bankaya yatırmaları gerekiyor. Sınavın gereksizliği ayrı bir konu olmakla birlikte YÖK'ün bu tavrı akademik çalışma yapmak isteyen tüm insanları master ve doktoradan adeta soğutmaktadır.

Buradan YÖK'e sesleniyorum, Elinizi öğretmenin, eğitimcinin cebinden lütfen çekin. Yaratılan bu sınav sektörü aracılığıyla eğitim almak isteyen gençlerin önüne anlamsız engeller koymayı bırakın. Eğitimin bir rant kapısı olduğu görüntüsünü adeta pekiştiren bu uygulamaya bir son verin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber