Sağlık Sen Sivas Şube Başkanı: Askeri hastane, Sağlık Müdürlüğü'ne devredilsin

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, "Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sağlık Müdürlüğü ve bağlı hastaneleri 500 kilometre hızla giden otomobile benzetirsek, asker hastanemiz otomobili geri vitese takmış durumdadır.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yola devam edemeyecek durumdadır.? dedi. Efe Zileli, askeri hastanenin Sağlık Müdürlüğü'ne devredilmesini istedi.

Memur-Sen'e bağlı Sağlık Sen Şube Başkanı Efe Zileli, sendika binasında yaptığı açıklamada, Sivas'ta 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının sürdüğünü, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin hizmete hazır hale geldiğini, Fizik Tedavi Hastanesi'nin proje inşaatının yapıldığını hatırlattı.

Zileli, eski Devlet Demiryolları Hastanesi'ne yapılacak olan Ruh Sağlığı Hastanesi'nin tamirat ve tadilatının başladığını Yıldızeli ve Gürün Devlet hastanelerinin proje ihalelerinin bitme aşamasında olduğunu Suşehri ilçesine ise 10 ünitelik ADSM hizmet binası yapıldığını belirterek, Divriği Devlet Hastanesi'nin de Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından açılacağını kaydetti.

"600 YATAKLI HASTANE 15 YATAK KAPASİTELİ ÇALIŞIYOR"

Sivas'ta sağlık yatırımları son derece hayırlı ve önemli atılımlar gerçekleştirirken askeri hastanenin durumunun içler acısı hale geldiğini savunan Zileli, ?38 dönümlük alanda 600 yataklı askeri hastanemiz, çalışamaz duruma gelmiş, doktor ve personel kalmamış sadece giriş katın yarısında 15 yatak kapasiteyle hizmet vermeye çalışmaktadır.? dedi. Sağlık Sen Şube Başkanı Zileli, askeri hastanenin Sivas'a hizmet etmesi için atıl durumdan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber