Vali Coş, kaçağa göz yuman kamu görevlilerine gözdağı verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kaçak yapılara elektrik, su, kanalizasyon bağlayan, yerel yönetimlerin veya altyapı ile ilgili kuruluşlar çıktığını belirterek, "Bu görevliler hem kendilerini riske atıyorlar hem de kaçak yapı yapılmasını teşvik ediyorlar. Bugünkü toplantımız milat olsun. Bundan sonra hiç kimse kişisel çıkarlara hizmet eden tesislere, şu ya da bu sebeple yasal engeller ortadayken kolaylık sağlamaya kalkışmasın." şeklinde konuştu.

Adana İl Koordinasyon Kurulu 2012 yılı 4. Toplantısı, Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Coş, kaçak yapılaşma ve personelin verimli kullanılması konusunda idarecilere gözdağı verdi. Kamu taşınmazlarının kapanın elinde kalmaması ve buralara mevzuata aykırı olarak inşaat yapılmaması, buraların işgalciler tarafından diledikleri şekilde kullanılmamaları konusunda fevkalade titiz olduklarını ifade eden Vali Coş, buna aykırı davrananların kim olursa olsun aynı kefede olduklarını dile getirdi.

Vatandaşın kendi tapulu mülkündeki imara aykırı, imarsız ya da kısmen imara aykırı yapılarıyla, tasarrufu kendisinde ait olmayan başkasının, kamunun, hazinenin arsasına, devletin malına el atıp buralarda izinsiz inşaat yapanların durumunun aynı olmadığının altını çizen Vali Coş, ?Bunları karıştırmamak lazım. Hazine işgalcileri, hazine mallarına el atanların tamamı bizim için aynıdır. Hukuk devletinin öngördüğü bütün yaptırımları eksiksiz bir şekilde herkese karşı uygulayacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hiç kimsenin devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlere, hazinelere, yerel yönetimlere, vakıflara, kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlere sebebi ne olursa olsun kaçak inşaat yapması gerekiyor. Buralar derhal yıkılacaktır. İçinde ister inşaat aşamasında olsun, ister işgalli olsun hiç bakılmadan kanunun bu amir hükmü uygulanacaktır.? dedi.

HİÇ KİMSE KARŞILAŞTIĞI HUKUKİ YAPTIRIMI SİYASALLAŞTIRMAYA KALKIŞMASIN

İmara aykırı yapılaşma konusunda idare-i maslahatçı olmayacaklarının altını çizen Vali Hüseyin Avni Coş, ?Bu konuda da belediye başkanlarının titiz olmaları, örnek tavır ve davranışlar içerisinde bulunmaları gerekiyor. Bunun yanında suç ve ceza şahsidir. Hiç kimse kendi işlediği kusurdan dolayı karşılaştığı hukuki yaptırımı siyasallaştırmaya kalkışmasın. Hukuk devletinde şahıslara özel ayrıcalıklar yoktur. Halkın seçtiği kişilerin özellikle kanunlara daha itaatkar, uyumlu, bağlı, saygılı olması gerekir. Halkın seçtiği insanların kişisel işlerinde kanunları hiçe sayan davranışlar içerisine girmeleri son derece yanlıştır ve böyle bir durumda da normal vatandaşlar hangi muameleye maruz kalırsa bu kişiler de aynı muameleye maruz kalacaklardır. Onlara özel bir istisna, imtiyaz tanımak, dokunulmazlık tanımak mümkün değildir. Kaçak yapıyla mücadele konusunda bütün kurum ve kuruluşlar uyum içerisinde çalışmalı. Kaçak yapılara elektrik su bağlayan, kanalizasyon bağlayan, yerel yönetimlerimiz yahutta altyapıyla ilgili kuruluşlarımız da olabiliyor. Bunlar hem görevliler kendilerini riske atıyor, hem de kaçak yapı yapılmasını teşvik etmiş oluyorlar. Bunların da takipçisi olacağız. Bugünkü toplantımız milat olsun. Bundan sonra hiç kimse kişisel çıkarlara hizmet eden tesisleri şu yapa bu sebeple yasal engeller ortadayken kolaylık sağlamaya kalkışmasın.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber