Denizlili gönüllüler Bingöllü kardeşlerine yardım eli uzattı

Denizli Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kimse Yok Mu Derneği'nin Denizli ve Bingöl şubeleri, ?Kardeş şehir Projesi? kapsamında Bingöl'de ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'den 24 kişilik heyet, İzmir'den havayoluyla Elazığ'a gitti. Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği Koordinatörü Hakan Yörükoğlu başkanlığındaki heyet, oradan da otobüsle Bingöl'e geçti. Bingöl'de kardeş ailelerinin yanına giden heyet, çeşitli hediyeler takdim etti.

Bingöl Çağlayan Çalışanlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, sanayinin olmadığı, tamamen öğrenci ve esnaf ağırlıklıtan yapıya sahip sehirde iş sahalarının yeterli olmadığını belirtti. Güven, ?İnsanlar evine ekmek götürmek için inşaatlarda haftanın birkaç günü iş bulabilirse mutlu oluyor. Bingöl halkı, teröre karşıdır. Terörle anılmaktan rahatsız oluyoruz. Bazen münferit olaylar olmakta ama bunu bütün Bingöl'e mal edilmesi yanlış.? dedi. Bingöllü ailelerin, yardımdan ziyade kardeş olduklarını hissetmek ve görmek istediğini vurgulayan Güven, ?Beraber olduğumuzu herkes görmeli. Bu ve benzeri ziyaretler, birbirimize kenetlenmemize vesile oluyor.? diye konuştu.

Koordinatör Yörükoğlu da Bingöl'ün medyada görüldüğü gibi olmadığını, Denizli'de hayat nasıl devam ediyorsa Bingöl'de de aynı olduğunu ifade etti: ?30 civarında Bingöllü fakir ve yardıma muhtaç aile yerinde ziyaret edilerek kardeş aileler oluşturuldu. Gıda, oyuncak, eğitim ve ev gereçleri hediye edildi. Üç odalı bir evde, Van depreminde buraya gelen üç ailenin her birinin bir odada kaldığını gördük. Mutfakta hiçbir şey yok. Su, dışarıda semaverde ısıtılıp kullanılıyor. Yemekler de semaver üzerinde pişiriliyor. Bu vatandaşlarımızın zor gününde yanlarında olmak için buradayız.?

Bingöl Belediyesi'nin iş merkezinde okuma salonu olduğunu anlatan Yörükoğlu, ?Çok güzel hizmet veriliyor. Salonda yatılı ve gündüzlü yaklaşık 250 öğrenci var. Buradan çıkan öğrenciler, çeşitli illerde okuma imkanı bulabiliyor. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre her mahalleye, hattâ her köye okuma salonları ve kültür merkezleri kurmak istediklerini söylediler.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber