Bilişimin başşehri İzmir olacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Menderes ilçesinde kurulan Kod-A Dijital Arşiv Merkezi'ni açmak için İzmir'e geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki gün kalarak bir dizi programa katılacak olan Yıldırım, Ericsson Bölgesel Yazılım Test Merkezi'ni de hizmete açacak.

Yarın öğleden sonra İzmir'de olması beklenen Bakan Yıldırım, saat 15.30'da İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulumu tamamlanan Kod-A Dijital Arşiv Merkezi'ni açacak. İlk etapta 700 kişinin istihdam edildiği merkezde, büyük firma ve kurumların evrakları dijital hale getirilerek arşivleniyor. 10 dönümlük araziye kurulan merkezin, kısa vadede büyütülerek istihdam kapasitesinin en az beş katına çıkarılması planlanıyor.

Yıldırım, daha sonra Urla ilçesine geçerek, Ericsson Bölgesel Yazılım Test Merkezi'ni açacak. Söz konusu merkez, Türkiye'nin yanısıra Ortadoğu bölgesinin de yazılım deneme yeri olarak planlandı. Merkez vasıtasıyla Türkiye'nin yazılım hizmetleri ihracatının yüzde 20 arttırılması hedefleniyor.

Bakan Binali Yıldırım, perşembe günü ise dünya üzerinde birçok büyük firmanın verilerini elektronik ortamda saklayan IBM Veri Merkezi'ni ziyaret edecek. Ardından Konak ilçesi Basmane semtinde kurulan, Türkiye'nin yanısıra yurtdışına da hizmet vermesi planlanan Plus Telekom Çağrı Merkezi'nin açılış törenine katılacak. 250 kişilik kapasiteye sahip bu merkezde, ilk etapta 52 kişi istihdam edildi. Ayda 225 bin kişiye hizmet veren merkezden, tam kapasiteye ulaşmasının ardından ayda 1 milyon 200 bin kişi faydalanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber