Ankara'da toplu ulaşıma zam sinyali

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) ile Ankara Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, akaryakıta gelen zamlar yüzünden taksi ve diğer toplu taşıma araçlarının yolcu taşıma ücretlerini yeniden düzenlemek zorunda kalacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı bir açıklama yapan Yiğiner, akaryakıt fiyatlarına peşpeşe gelen zamlardan sonra çok büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, bu duruma esnafın daha fazla dayanamayacağını söyledi. Toplu taşıma sektöründe faaliyet gösterenlere ÖTV ya da KDV'de indirim yapılmasını önerdi. Ankara'da ticari taksilere en son 20 Aralık 2011'de fiyat ayarlaması yapıldığını söyleyen Yiğiner, şunları dile getirdi:

?Geçen süre içerisinde araçlarımızın bir çoğunun kullandığı LPG'ye yüzde 20, benzine yüzde 16, motorine yüzde 12 zam geldi. Böylesi yüksek oranlı zamlarla bu işin yapılması mümkün değil. Bir sorun da önümüzü göremiyor olmamamız. Yani gelecekte ne kadar zamla karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Daha bir ay önce bütçe açığı sebebiyle kullandığımız akaryakıtın ÖTV'sinde artışa gidildi. Hatta artan ÖTV'nin KDV'sini de ödüyoruz. Akaryakıta gelen bu zamlar sadece yakıt maliyetlerimizi artırmakla da kalmıyor. Gelen zamdan daha da fazlası yedek parçaya, işçiliklere de yansıyor. İş bizim için iyice içinden çıkılmaz hale geliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber