Bordo Mavi Kalpler projesi büyüyor

Trabzonspor teknik heyeti ve futbolcularının desteği ile sosyal sorumluluk ve toplumsal sorunların çözümünün bir parçası olma amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan ?Bordo Mavi Kalpler? projesi, bu yıl da devam edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurt ve evlerde kalan çocuk ve gençleri kapsayan ve geçtiğimiz yıl başarıyla gerçekleştirilen proje, bu yıl da ?Bordo Mavi Kalpler Büyüyor? adıyla sürdürülecek.

Trabzonspor Kaleci Antrenörü Alper Boğuşlu ve futbolculardan Giray Kaçar, proje koordinatörü Arzu Aktaş ile Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret ederek, çalışma hakkında bilgiler verdi. Proje Koordinatörü Aktaş, projenin, Trabzonspor teknik heyeti ve futbolcularının, yaşadığı topluma karşı sosyal sorumluluklarını yerine getirme, sorumluluk bilincini geliştirme, bu konuda farkındalık oluşturma, toplumsal sorunların çözümünün bir parçası olma isteği ile hazırlandığına dikkat çekti.

Projenin, birinci ayağının ?Bordo Mavi Kalpler? adı altında 1 Kasım 2011-30 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirildiğini anlatan Aktaş, "Projenin amacı ise Trabzon'daki sosyal hizmetler kurumlarındaki çocuklara ve gençlere toplumun değerli bir bireyi olduklarını hissettirmek, hayata ve başarıya bakış açılarında pozitif değişim oluşturmak, hayat ve öğrenme alanlarını zenginleştirmek ve kendilerini geliştirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri farklı ortamlar sunmaktır. Bu istek ve bilinçle Trabzonspor'un tüm sporcuları, eşleri, çalışanları ve taraftarlarıyla bir bütün olarak işbirliği ve dayanışma içerisinde 'Bordo-Mavi Kalpler Projesi' hayata geçirildi." dedi.

Projenin bu yıl da ?Bordo Mavi Kalpler Büyüyor? adıyla devam ettirildiğini ifade eden Aktaş, geçtiğimiz yıl 40 olan katılımcı sayısının bu yıl 60'a çıktığı bilgisini verdi. Çalışmanın hedef kitledeki çocuk ve gençler için önemine dikkat çeken Aktaş, desteklerinden dolayı Vali Kızılcık'a teşekkür etti.

Vali Recep Kızılcık da çalışmanın hem çocukları hem kendilerini her yönüyle memnun bir gönül projesi olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl 40 çocuk ve gencin projeye katıldığını dile getiren Kızılcık, ?Devletimiz öğrencilerimizin her ihtiyacını karşılıyor ama bu gençlerin sosyalleşme gibi manevi ihtiyaçlarını da giderilebileceği ortamların sağlanmasına ihtiyaç var. Bu proje de bu kapsamda onların kalplarını daha sıcak hissetmelerini, toplum ve çevreleri ile daha uyumlu bir hayat sürmelerine fırsat verdi. Bu amaçla geçtiğimiz yıl bu projeyi başarıyla hayata geçirdik.? diye konuştu.

Bu başarıdan hareketle projenin bu yıl da geliştirilerek devam etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kızılcık, hem katılım hem de kapasite olarak daha fazla kişiye hitap edecek olmasının da heyecan verici olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber