Şengül'den Kocaoğlu'na: Çeteyi bırak, belediyeciliğin kitabını yaz

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ?Çete? adlı kitabına tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şengül, ?Kocaoğlu artık İzmir siyasetinde bir realite değil, bu yüzden romantizm satarak piyasa yapma gayretinde. Artık bıraksın bunları da hizmetin, belediyeciliğin kitabını yazsın.? dedi.

Şengül, yaptığı açıklamada Kocaoğlu'nu, yazdığı ?Çete? isimli kitap dolayısıyla ağır bir dille eleştirdi. Kocaoğlu'nun sürekli belediyeciliğin dışındaki olaylarla gündeme geldiğini ileri süren Milletvekili Şengül, ?Seçime bir yıl kala proje hazırlayıp sonra da rafa kaldırıp milli değerler ve laiklik üzerinden baskı üretmek suretiyle manipülasyon yapmasın, artık İzmirliler bunu yemiyor.? şeklinde konuştu. Başkan Kocaoğlu'nun, üretemediği ve gelişmekte olan siyasi rekabet ortamına ayak uyduramadığı için ortak değerleri sulandıran bir siyasi yol izlemeyi alışkanlık haline getirdiğini iddia eden Şengül, şunları söyledi: ?Ancak ne yazık ki bunun bile ölçüsünü kaçırmış vaziyette. Hoyrat ve kontrolsüz. Sayın Kocaoğlu bu aklı kimden alıyor bilmiyorum ama kesinlikle yanlış yolda. Kendisine tavsiyem, danışmanlarını ve akıl hocalarını değiştirmesi. Zira bu siyaset tarzı eskidi ve millet artık bunları yutmuyor.?

Şengül, Kocaoğlu'nu sosyal belediyeciliğin gereği olan asli görevlerini yerine getirerek hizmet yapmaya çağırdı. Ortada bitirilememiş ve skandallar furyası bataklığında can çekişen bir metro olduğunu söyleyen Aydın Şengül, Kocaoğlu'nu duygular üzerinden rant devşirmekle suçladı. Görülmekte olan bir davaya İzmirlilerin gelmemesi yönünde çağrıda bulunarak, aslında İzmirlileri davaya ortak etme gayreti güttüğünü ileri süren Şengül, ?Vatandaşa, ?Gelmeyin, fişlenirsiniz' imasında bulunarak korku pompalıyor ama Sayın Kocaoğlu da İzmirli de rahat olsun. Biz sizin ?hayır' dediğiniz 12 Eylül 2010 referandumunda fişlemeleri tarihe gömdük.? ifadelerini kullandı. Kocaoğlu'nun artık İzmir siyasetinde bir realite olmadığını, bu yüzden romantizm satarak piyasa yapma gayretinde olduğunu savunan Şengül, ?Seçime bir yıl kala bir dizi proje vaadedip seçim sonrası bunları rafa kaldıran bir anlayış benimsediği yetmiyormuş gibi başkanlık sürecini de bu tarz magazinsel olaylarla geçiriyor. Normal şartlarda İzmir gibi bir büyükşehri yöneten birinden hizmetin ve belediyeciliğin kitabını yazmasını, hattâ hizmet siyasetine yeni bir vizyon getirmesini beklersiniz ancak Sayın Kocaoğlu, eski Türkiye'nin bugün karşılığı olmayan siyasetçileri gibi davranıyor.? eleştirisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber