'Çocuklarımızı suç makinesine dönüştürmeyi amaçlıyorlar'

Diyarbakır Valiliği, okula saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valiliği Şehitlik Lisesi'ne yapılan saldırıyla ilgili yazılı açıklamada, terör örgütü PKK-KCK'nın kırsal alanda ve özellikle şehir merkezlerinde eylemlerin yoğunlaştırılması için önem atfettiği günleri fırsat olarak görüp, alt kadrolarına gönderdiği talimatlarla şiddet eylemlerine yönlendirmeye çalıştığını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle 14 Temmuz ve 15 Ağustos'ta hedeflediği kitleyi sokağa dökemeyen ve örgüt üst yönetimi tarafından sert bir şekilde eleştirilen ilimiz örgüt yapısı, bu eleştirileri ötelemek ve müzahir kitleye moral, motivasyon kazandırmak için, ilimiz il, ilçelerinde kaos ortamı oluşturmayı hedeflemiştir. Söz konusu yapı hiç çekinmeden çocukların eline molotof kokteyli ve bomba vererek eğitim kurumlarına saldırı yapmak üzere yönlendirmiş, elleri kalem tutması gereken çocuklarımızı birer suç makinası haline dönüştürmeyi amaçlamıştır. Nitekim; bölücü terör örgütü elebaşının yakalanma sürecinin başladığı 09 Ekim 1998 tarihinin yıldönümünü bahane eden yüzleri maskeli 10 kişilik örgüt sempatizanı, 09.10.2012 günü sabah saatlerinde ilimiz Yenişehir İlçesi'nde bulunan Şehitlik Lisesi'ne el yapımı parça ve basınç etkili bomba, molotof kokteyli olarak hazırlanmış yangın çıkarıcı bombalı saldırı eylemi gerçekleştirmiştir"

Açıklamada terör örgüt tarafından canavarlaştırılarak vahşice eylem yapmak üzere yönlendirilen şahısların 1460 çocuğun eğitim gördüğü ve 66 öğretmen ve idarecinin görev yaptığı okula saldırdığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bir eğitim yuvasına, ders saatinde girerek önce okul kütüphanesini ateşe vermek suretiyle kütüphanede bulunan öğrencilerimizin diri diri yanmalarına, okul koridorlarına hazırlamış oldukları el yapısı bombaları ve molotof kokteyllerini atarak büyük bir tehlikenin oluşmasına sebep olacak kadar gözlerinin döndüğü görülmüştür. Ancak örgüt tarafından canileştirilerek eğitim yuvalarına saldıran bu şahıslara zamanında müdahalede bulunulmak suretiyle olayların büyümesi engellenmiş ve okula giren örgüt mensuplarının eylemlerinin başarıya ulaşması bertaraf edilmiştir. Meydana gelen olay sırasında 3 öğretmenimiz, 2 öğrencimiz çeşitli yerlerinden yaralanmış, hastanelerde gerekli tedavileri yapılmıştır. Devam eden çalışmalarda alınan güvenlik önlemleri ve polisin dikkatli ve titiz çalışmaları neticesinde, ilimiz merkezinde eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış 47 adet el yapısı parça ve basınç etkili bomba, 15 adet molotof kokteyli olarak hazırlanmış yangın çıkarıcı bomba, 5 adet 16'lı havai fişek rampasının bulunduğu sırt çantaları ile birlikte 2 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.Şahıslar ile ilgili çok yönlü soruşturma devam etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber