İl Özel İdaresi araç parkını genişletti

Sivas İl Özel İdaresi tarafından kırsal altyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınan iş makineleri düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araç parkını genişleterek, hizmet kalitesini ve hızını artıran İl Özel İdaresi'nin İller Bankası'ndan kredi kullanarak Devlet Malzeme Ofisi aracılığı ile satın aldığı 47 adet iş makinesinden 40 adeti düzenlenen törenle hizmete girdi. İl Özel İdaresi Saha Amirliği'nde düzenlenen törende konuşan Genel Sekreter Salih Ayhan, İl Özel İdaresi'nin araç filosunu güçlendirmek amacıyla İl Genel Meclisi'nin kararıyla 13 adet greyder, 2 adet lastik tekerlekli yükleyici, 2 adet asfalt silindiri, bir adet teleskopik forklift, bir adet hidrolik kırıcı, 20 adet pickup ve bir adet arazi binek aracı alındığını söyledi. Diğer geri kalan 7 adet iş makinesinin de kısa süre içinde teslim edileceğini belirten Ayhan, alınan iş makineleri için toplam 11 milyon TL kredi kullanıldığını söyledi.

Alınan araçlardan 20 adet pickup'ın 17 âdetinin ilçelere dağıtılacağını, bu araçların ilçelere gidiş gelişlerde tasarrufu beraberinde getireceğini vurgulayan Ayhan, "Bu araçlar mazot nakli, personel nakli, sanayi ve ani müdahale noktasında önemli bir ihtiyacı giderecek. Burada temel gayemiz eski araçlarımızın hem parça maliyetlerini hem de akaryakıt giderlerini azaltmaktır." dedi.

Vali Zübeyir Kemelek ise köylere daha iyi hizmet götürülmesi amacıyla alınan iş makinelerinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, açılış törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sivas'ın çok geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu, bin 220 köy ve 800 mezra ile geniş bir alana hizmet edildiğini belirten Kemelek, bu hizmetin verilirken en rantabl ve ekonomik araçlar ile yapılması gerektiğini vurguladı. Araç parkında bulunan birçok aracın ekonomik ömrünü doldurduğunu, bu nedenle yeni alınan araçların İl Özel İdaresi'ne hem iş hem de maddi yönden fayda sağlayacağını ifade eden Kemelek, "Araç filomuzu yeniledik ve bundan sonra vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimiz daha iyi seviyede olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, iş makineleri ve araçlar hizmete girdi.

Törene Vali Zübeyir Kemelek, Genel Sekreter Salih Ayhan, kaymakamlar, İl Genel Meclisi üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda personel katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber