Türkiye'nin ilk termal huzurevinde yılda bin 500 yaşlı tedavi görecek

Türkiye'de huzurevlerinde kalan yaşlıların tedavi edileceği 5 yıldızlı otel görünümündeki ilk termal huzurevi inşaatı tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki huzurevlerinde kalan yaşlıların dönüşümlü olarak tedavi edileceği huzurevi iki ay sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şifalı suları ve çamur banyoları ile ünlü Sandıklı Hüdai Kaplıcaları'nın bulunduğu yere Türkiye'nin ilk termal huzurevi yapıldı. 5 yıl önce yapımına başlanan 80 yatak kapasiteli 5 yıldızlı termal otel konforundaki termal huzurevinde Türk hamamı, masaj salonları, çamur banyosu, kür merkezi, sosyal aktivite merkezleri, sauna, rehabilitasyon merkezi, termal havuz, yürüyüş yolları, mescit, süs havuzları, hobi bahçeleri, açık kapalı otopark ve engelli yolu ve merdiveni bulunuyor.

3 ADET HİDROTERAPİ HAVUZU VAR

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yapımına 5 yıl önce başlanan Türkiye'nin ilk beş yıldızlı termal huzurevinin tamamlandığını, açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını söyledi. Huzurevinde yaşlılar dinlenirken tedavi de olacaklarını belirten Çizmeci, Türkiye'nin her tarafından yaşlı kabul edebileceklerini kaydetti.

Tesisin 81 kişi kapasitesine ve 3 adet hidroterapi havuzuna sahip olduğunu ifade eden Çizmeci, hemşireler ve fizyoterapistlerin kontrolünde yapılacak hidroterapiler sayesinde eklem rahatsızlıklarından, kas güçsüzlüklerinden şikayet edenler yaşlıların sağlığına kavuşacaklarını dile getirdi. Çizmeci, ?Normal olarak ayaklarını hareket ettirmekte güçlük çeken yaşlı hastalarımız, suyun kaldırma kuvvetinden faydalanılarak egzersizlerini düzenli olarak yapabilecekler. Günlük hayatta bahçeye bile zorlayarak çıkardığımız yaşlılar suyun keyifli olması yönüyle hem eğlenecek, hem egzersizlerini yaparak sağlıklarına kavuşacaklar.? dedi. Osman Çizmeci, normal vatandaşların termal otellere yüksek ücretler ödeyerek yaptıkları tedaviyi, hiçbir ücret talep etmeden sağlık personeliyle yaşlılara vereceklerini anlatarak, ayrıca yaşlıların odalarında da istedikleri zaman termal imkanlarından faydalanabileceklerini kaydetti.

Çizmeci, termal huzurevine misafir olarak gelen yaşlıların 15 günlük tedavinin ardından kendi kaldıkları huzurevine döneceklerini ve yerlerine tedavi olacak yeni yaşlıların geleceğini anlattı. Çizmeci, ?Bu şekilde her 15 günde 65 yaşlının tedavi olması sağlanacak. Bu şekilde yılda bin 560 civarında yaşlımızı termal huzurevinde hidroterapiden geçirip tedavi etmiş oluyoruz.? diye konuştu.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Türkiye'nin ilk termal huzurevi 80 yatak kapasiteli. 5 yıldızlı termal otel konforundaki termal huzurevinde Türk hamamı, masaj salonları, çamur banyosu, kür merkezi, sosyal aktivite merkezleri, sauna, rehabilitasyon merkezi, termal havuz, yürüyüş yolları, mescit, süs havuzları, hobi bahçeleri, açık kapalı otopark ve engelli yolu ve merdiveni olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber