Diyarbakır'da Selahaddin Eyyubi Üniversitesi kuruluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 13:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Diyarbakır'da Selahaddin Eyyubi Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın başkanlığında toplan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilat Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüştü.

AK Parti Milletvekilleri, üniversite bünyesinde yerel diller enstitüsü kurulması için önerge verdi.

Komisyon Başkanı Avcı, enstitü bünyesinde Kırmançi ve Zazaca'nın yanı sıra Sorani, Süryanice, Keldanice gibi yerel dillerin yer alacağını söyledi.

AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, bazı yerel dil ve lehçelerin kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, bu nedenle böyle bir enstitünün üniversite bünyesinde yer almasının önemine işaret etti.

-Tasarı-

Komisyonda kabul edilen tasarıya göre, Diyarbakır'da İlahiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından Selahaddin Eyyubi Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulacak.

Üniversite iktisadi ve idari bilimler, mühendislik ve mimarlık, ilahiyat ve sağlık bilimleri fakülteleri, sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri enstitüleri ile meslek yüksek okulundan oluşacak.

Üniversite bünyesinde bir de ''Yerel Diller Enstitüsü'' kurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber