İstiklal Caddesi'ni bozan tarihi su tüneli restore edildi

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki parke taşlarının tam oturmamasına neden olduğu açıklanan ve caddenin altından geçen tarihi su tüneli restore edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekipleri, bölgenin atık su ve yağmur sularını taşıyan tarihi tonozda (su tüneli) meydana gelen aşınmanın olumsuz etkilerinin sonlandırılması ve İstiklal Caddesi'nin zemin yapısının güçlendirilmesi için prekast sistemle kaplama yaptı. İstiklal Caddesi üzerinde 530 metrelik hatta açılan 5 bölümden beton kalıpların yerleştirilmesiyle gerçekleştirilen güçlendirme çalışması ile tarihi yapı korundu. Bölgenin yaya trafiğinin olumsuz etkilenmemesi için gece yürütülen çalışmalar 5 Ekim'de tamamlandı.

Tarihi tonozun güçlendirilmesi ve restorasyonuna, tonozun rölevelerinin alınması ile başlanmıştı. İstiklal Caddesi'nde parke taşlarında meydana gelen bozulmalara kesin bir çözüm bulma imkanı da sağlayacak olan proje, İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı doğrultusunda gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber