Anadolu Filarmoni Orkestrası, Zeytin Hasat Şenliği'nde konser verecek

Anadolu Filarmoni Orkestrası, Manisa'nın Akhisar'ın ilçesinde 12-14 Ekim 2012 arasında düzenlenecek 4. Akhisar Zeytin Hasat Şenliği'nde konser verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orkestranın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün iki sanat otobüsüyle çıktığı Anadolu yolculuğunda bu defaki durağı Ballıca köyü olacak.

Güzel sanatların hiç ulaşmadığı köyler, beldeler, ilçeler ve şehirlere, başta müzik olmak üzere bütün dallarını götürmek üzere yola çıkan orkestra, hasat şenliği kapsamında 13 Ekim Cumartesi saat 11.00'de Ballıca köyü meydanında, 17.00'de ise Akhisar'da halka açık ve ücretsiz konser verecek. Akhisar Belediyesi ve Ballıca Köyü Muhtarlığı işbirliğiyle verilecek konserlerde, şenliklerin anlam ve önemine yönelik özel bir repertuvar çalınacak. Şef Cemil Günçer yönetiminde 60 sanatçının katılımıyla verilecek konserlerde bale ve halk dansları sanatçıları da yer alacak. Özellikle Ege zeybeklerine, ayrıca klasik, barok, caz, Latin, Türk Halk, Türk Sanat ve Türk Tasavvuf müziklerinden örnekler seslendirilecek.

Anadolu Filarmoni Orkestrası Genel Sanat Koordinatörü ve Müdürü Kenan Gökkaya, Anadolu insanlarından gelen her talebi karşılama noktasında yürüyüşe devam ettiklerini söyledi. Gökkaya, ?Başta köylerimiz ve köy okullarımız olmak üzere emirlerindeyiz. Telefonla, ?Biz de sanat istiyoruz.' demeleri yeterli. Özellikle köy konserleri, Anadolu Filarmoni Orkestrası sanatçılarını çok etkiliyor. Bu nedenle bütün Anadolu insanlarının orkestrası olduğunu belirtmek isterim.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber