Erdoğan, 1001 okulun açılışını İstanbul'da yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2005 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Masal değil gerçek, 1001 okul' sloganıyla yola çıkan Mille Eğitim Bakanlığı (MEB), devlet bütçesi, Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası ve halkın yardımıyla inşa edilen 1001 okulu hizmete açıyor. Okulların açılışı 24 Eylül'de Başbakan Erdoğan tarafından telekonferans sistemiyle yapılacak.

MEB, binbir gece masallarına atfederek, eğitime 1001 yeni okul kazandırıyor. 'Masal değil gerçek, 1001 okul' sloganıyla yola çıkan bakanlık, okulların açılışını 24 Eylül'de telekonferans sistemiyle gerçekleştirecek.

Okullar, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılacağı büyük bir törenle hizmete girecek. MEB'in devlet bütçesi, Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası ve halkın yardımıyla yaptığı ilköğretim ve liselerin sayısı bini geçti. Okulları 24 Eylül'de hizmete açmayı planlayan bakanlık, açılışın akılda kalması için 'Masal değil gerçek, 1001 okul' sloganını geliştirdi.

Bin yeni okul Cumhuriyet tarihinin rekoru şeklinde değerlendirilirken, yıl sonuna kadar bu sayının bin 500'e çıkarılması hedefleniyor. Derslik sayıları 12 - 18 ve 24 olan okulların resm3 açılışını Başbakan Erdoğan'la birlikte Bakan Hüseyin Çelik yapacak. Törende İstanbul, Ankara, Trabzon, Van, Diyarbakır, Adana ve İzmir'de hizmete girecek birer okuldan İstanbul'a canlı bağlantı kurulacak. İlin vali ve milli eğitim müdürü, açtığı okul hakkında telekonferans sistemiyle bilgi verecek. 1001 okulun fotoğrafları ise törene katılan izleyicilere gösterilecek.

İstanbul'da aralık sonuna yetişecek 60 okulla birlikte bu yıl toplam 160 okul hizmete girecek. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın kaynak aktardığı ve ülke genelinde yaptırılan 281 okulun açılışı da bu kapsamda gerçekleştirilecek. 2005 sonuna kadar Ankara'da 55, İzmir'de 56 yeni okul öğrencilerin hizmetine sunulacak. Yeni okullar, kalabalık sınıf mevcutlarının 30'a çekilmesine öncülük edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber