28 ülkede tanıtılan Nemrut, yeni yola kavuşuyor

Bitlis'in Tatvan ilçe sınırlarında bulunan ve Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Programı (EDEN) kapsamında 28 ülkede tanıtımı yapılan Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü'ne ulaşım için yeni yol yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, yüksekliği 2 bin 250 metre olan Nemrut Dağı'nın tepesinde bulunuyor. Nemrut Krater Gölü'nün yol sorununu gidereceklerini belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, 28 kilometrelik Nemrut yolu ihalesinin yapıldığını söyledi. Yeni Nemrut yolu çalışmalarının bir an önce başlayacağını kaydeden Erkan, ?Yeni yol sıcak asfalt ve bazal taş olacak.? dedi.

Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü'ne ulaşım için yapılacak yeni yol hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Erkan, şunları söyledi: ?Bilindiği gibi, Nemrut Krater Gölü Avrupa'nın en büyük ve dünyanın ikinci en büyük krater gölüdür. Nemrut Gölü, Nemrut Dağı'nın krater alanının içerisinde bulunmaktadır. Gölün kendisi Nemrut Dağı'nın patlamasıyla oluşmuştur. Gölün eşsiz konumu, çok sayıda yanardağı ve sıra dışı tabiatına ilave olarak, zengin tarihi mirasıyla her yıl binlerce turist çekmektedir. Bazıları Osmanlı döneminden kalma şehir harabeleri, kaleler ve diğer tarihi abideler, tüm ziyaretçiler için gerçek ve benzersiz birer ilham kaynağıdır. EDEN kapsamında, Bitlis'in Tatvan ilçesine 13 kilometre mesafede bulunan, dünyanın ikinci büyük krater gölünün de yer aldığı Nemrut Kalderası'nın 28 ülkede ücretsiz olarak tanıtıldığı bir proje de var. Ayrıca Nemrut Kalderası birinci derece sit alanı ve tabiat parkıdır. Nemrut'a gelen yerli ve yabancı turistlerin ulaşımının kolaylıkla sağlanması için yeni yol çalışmamız kısa sürede başlayacak. Projesi tamamlanıp ihalesi yapılan yeni Nemrut yolu, yer durumuna göre 12 metre genişliğinde 28 kilometre uzunluğunda olacak. Bitlis- Tatvan kara yolundan Nemrut Dağı'ndaki sit alanına kadar olan 10 kilometrelik mesafe sıcak asfalt olup, geriye kalan 18 kilometrelik yol ise bazalt taş olacak. Yol çalışmasından sonra da Nemrut için gerekli olan tesis ve benzeri çalışmalarımıza da bir an önce başlayacağız. Amacımız, gelen turistlerin ve bölge halkının ulaşımlarını rahatlaştırmak ve tam anlamıyla bir turizm alanı oluşturmaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber