Bakan Suat Kılıç: Yapılan spor tesisleri okulların yükünü hafifletiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gaziantep'te yapımı devam eden ve yapımı tamamlanan spor tesislerinde incelemede bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Akkent Spor Köyü Kapalı Spor Salonu'nun temel atma törenine katılan Bakan Suat Kılıç, ?Yapılan bu tesisler 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verecek. Yapılan bu tesisler aynı zamanda Milli Eğitime bağlı okulların yükünü önemli ölçüde alıyor.? dedi.

Bakan Kılıç, Akkent bölgesinde düzenlenen törende kapalı spor tesisinin açılışına katıldı. Spor köyü içerisinde yer alan kapalı yüzme havuzunun 7 gün 24 saat hizmet vereceğini ifade eden Kılıç, yaz tatilinde de öğrencilere bu tesislerin hizmet vereceğini kaydetti. Kılıç, ?Yüzme havuzu için 4.3 milyon lira, spor salonu içinde 4.1 milyon lira hesap ayrıldı. Demek ki belediyemiz kılı kırk yarıyor ve böylesine ekonomik tesisleri ilçesine kazandırıyor.'' diye konuştu. Bu tesislerin gelecek Nisan ayına tamamlanacağını belirten Kılıç, tesislerin açılışını da yerel seçimlerden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yapacaklarını vurguladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahamazoğlu ise spor salonunun 7 ay içerisinde bitirileceğini ifade etti. Tahmazoğlu, sporun insanların hayatının bir parçası olması için çalıştıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Kılıç ve beraberindeki protokol üyeleri, 86 bin metrekare alan üzerine kurulacak Akkent Spor Köyü içerisindeki spor salonunun temelini attı.

Bakan Kılıç daha sonra Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. Ardından Gaziantep Üniversitesi'ndeki Yurt-Kur'a bağlı kız öğrenci yurdu inşaatına gelerek incelemelerde bulunan Kılıç, burada kız öğrencilerle konuştu. Kılıç, yeni yapılan yurtların güvenli olduğunu belirtti. Kılıç, ?Yeni yapılan yurtlarımızda kız erkek ayrımı yapmadan tüm yurtlarda aynı standartları uygulamak, eski devraldığımız yurtları da dönüştürmemiz lazım. Yeni yurtlarımızda odalar 3 kişilik, içinde ders çalışma masası, bazalı yataklar olacak. Ama odalarda öğrencilerin daha iyi ders çalışması için televizyonlar olmayacak. Yurtların tamamına ücretsiz internet konulacak.? diye konuştu. Bakan Kılıç, Gaziantep'teki incelemelerinin ardından Kilis'e geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber