Belediye Başkanından 'elma'lı tepki

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kazdağlarında altın arama faaliyetlerine tepki olarak gazetecilere bölgede yetişen elmalardan dağıttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazdağlarında siyanürle altın çıkarma faaliyetine her zaman karşı çıkacağını söyleyen Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve diğer sivil toplum kuruluşlarına da destek çağrısı yaptı. Mücadeleyi bırakmayacağını belirten Gökhan, ?Ölünceye kadar bu mücadeleyi yapmaya azimliyim. Belediye başkanı olsam da olmasam da bu benim insanlık borcum. Bununla mücadeleyi kesersem, Allah indinde hesap veremem. Altını çıkarsalar dahi mücadele etmeye devam edeceğim. İnsana saygımdan dolayı bunun mücadelesini yapacağım. O kadınları, insanları biz parayla tutmadık. Biz para verip taşımadık. Otobüsü koyduk, gönüllü olanlar geldi. Ama onlar Kirazlı'ya adam tutup getirdiler. Adamların ne olduğundan bile haberleri yok. Biz tavır koyuyoruz, adam oturmuş bakıyor. Koruma tuttular, içeriye insanları almadılar. İlgilisini, Baronun Çevre Komisyonu üyesi avukatı almadılar. Müdahale ettik de ondan sonra kapıları açtılar. Kaçırılan bir şey var arkadaşlar. Kafayı çalıştıralım biraz. Bir şey kaçırılıyor. Savunamıyorlar çünkü. Devleti arkalarına almışlar, korumalar yanlarında, jandarma arkasında, kimseyi sokmuyor. ÇED'ine bile müdahale edemiyorsun. Biraz daha ileriye gitsen, jandarmanın biber gazıyla karşı karşıya kalacaksın. Bu mücadele göstermiştir ki haklıyız. Hiç kimse, Çevre Müdürlüğü, sayın vali, sayın milletvekilleri, sayın bakan, üniversite çıkıp bunu savunamıyor. Olmaz bir şey, diyemiyor. Dün geldiler, kendileri de diyemediler? iddialarında bulundu.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, toplantıda gazetecilere Kazdağlarında yetişen elmadan ikram ederek, ?Bu Kazdağı elmasını bir daha görememe riskini yaşamak istemiyoruz. Çocuklarımızın, torunlarımızın, hatta onların da torunlarının, dünya var oldukça herkesin bu tadı tatmasını istiyoruz. Bu kadar doğal, bu kadar insani bir başka temenni olabilir mi? Bu elma çok önemli. Bu meyveyi yok edersek insanlık yok olur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber