Giresun Üniversitesi Uluslararası Üniversite olma yolunda

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan ziyareti ve gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Üniversitesi'nin uluslararası üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, bunun en önemli adımlarından birisini ise Azerbaycan'da gerçekleştirdiklerini söyledi. Rektör Attar "Giresun Üniversitesi ile Azerbaycan Bakü Devlet Tıp Üniversitesi ile önemli bir protokole imza attık. Protokol çerçevesinde Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi kısa zamanda önemli bir mesafe kaydedeceği gibi

2+2'lik sitemle de bu iki üniversitede eğitim gören öğrencilerimiz çift diploma almaya hak sahibi olacaklardır. Protokol kapsamında üniversitelerimizin ilişkileri gelişeceği gibi bir millet, iki devlet olan iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileri seviyelere taşınmasına da katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin ortak kullanımı konusunda Giresun Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokolün iptaline yönelik de değerlendirme yapan Rektör Attar "Bakanlık Müsteşarı imzalı gelen resmi yazıda Kamu hastaneleri birliklerinin Giresun ilinde de kurulması aşamasında olması nedeniyle birlikte kullanımına yönelik üniversite rektörlüğü ile Valilik arasında imzalanan protokolün uygulanmasına dair iş ve işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtilmiştir. Bu doğrultuda üniversite olarak alınan karara karşı yapacağımız bir şey yoktur" diye konuştu.

Giresun Valiliği'nin Giresun Üniversitesi Rektörlük binası olarak kullanılmak üzere verilen binayı geri almasıyla ilgili de sorulan sorulara açıklama yapan Rektör Attar "Valilik tarafından üniversitemize verilen binanın geri istendiği doğrudur. Bu doğrultuda süreç tamamlanmış, devretmemiz için belirli bir süre tanınmıştır. Bu konuda Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kurum olarak kurumun menfaatleri doğrultusunda hareket etmektedir. Ancak ben de bir kurumun temsilcisiyim ve ben de kendi kurumum menfaatleri doğrultusunda istek ve ısrarımı sürdüreceğim" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber