Kimse Yok Mu Derneği, 300 bin aileye kurban paketi götürecek

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine el uzatan Kimse Yok Mu Derneği, bu yıl Kurban Bayramı'nda dünyada 300 bin ihtiyaç sahibine kurban paketi ulaştırmayı hedefliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek, geçen yıl Kurban Bayramı'nda 240 bin aileye kurban paketi ulaştırmıştı.

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, düzenlediği basın toplantısında, Konya olarak bu yıl bin aileye kurban paketi götürmeyi amaçladıklarını söyledi. Kurban paketlerinin hazırlanmasında hijyene çok dikkat ettiklerini ifade eden Aşçı, kurban kesiminde de çok hassas davrandıklarını anlattı. Noter, din adamı ve veteriner eşliğinde kurbanların kesildiğini söyleyen Hasan Aşçı, ?Hayırseverlerin bizler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istediği kurbanlar vekil verilerek kesiliyor. Kurban sahibinin ve varsa ortakların da isimleri okunuyor ve kamera kayıtları da yapılıyor. Daha sonra ihtiyaç sahibine ulaştığında hayır sahibine SMS olarak bildiriliyor.? dedi.

Konya'nın bu yıl Türkiye ve Arakan'ın yanı sıra Yemen, Moritanya ve Sudan'daki ihtiyaç sahiplerine kurban paketi ulaştıracağını anlatan Derneğin Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, şu ana 600'e yakın bağış aldıklarını söyledi. Gelen bağışların yüzde 25'inin Arakan'a iletileceğini ifade eden Aşçı, ?Bir önceki Kurban Bayramı'nda sadece Türkiye'de 58 bin 309 aileye kurban götüren, dünyada ise Somali, Pakistan, Filistin, Etiyopya başta olmak üzere toplam 43 ülkede 60 bine yakın bağışçının kurban sahiplerinin adını tek tek okuyarak kesip, bu kurbanların etleri ile 179 bin 43 aileyi sevindiren Kimse Yok Mu; Türkiye'de ve dünyadaki yüz binlerce ihtiyaç sahibini bu sene de kurban etleri ve hediyelerle sevindirmeye hazırlanıyor.? şeklinde konuştu.

?BİR HİSSE KURBAN BEDELİ 600 TL'

Derneğin Konya Şube Müdürü Aşçı, dernek olarak bir hisse kurban bedelinin Türkiye'de 600 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Farklı ülke ve kıtalarda çeşitli şartlar nedeniyle hisse fiyatlarında farklılıklar olduğuna değinen Aşçı ?Afrika'daki ülkelerde belirlenen kurban hissesi 225 TL, Asya ülkeleri için 235 TL, Balkanlar için 285 TL ve Filistin için 800 TL olarak kurban hisseleri belirlendi.? dedi.

KURBAN BAĞIŞLARI NASIL YAPILACAK?

Derneğe kurban bağışı yapmak isteyenler Kimse Yok Mu Derneği'nin kurban standlarına bağış için başvuru yapabiliyor. Derneğin şubelerinden nakit olarak ya da kredi kartıyla kurban bağışını yapabiliyor. Belli başlı merkezlerde kurulan ve gönüllülerin görevlendirildiği stantlarda da vekâlet bilgilerini verip makbuz karşılığında kurban bedelini ödeyebiliyor. Ayrıca Bank Asya kredi kartlarına bağış noktalarında 3 taksit imkânı sunuluyor.

Hasan Aşçı, bankalar aracılığıyla bağışta yapacakların IBAN numaralarına bağış yapabileceklerini belirterek, ?Bağış yapmak isteyenler derneğimize telefon açmaları durumunda bağış yapmak isteyenin ayağına da gidiyoruz.? diye sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber