Payaslılar ilçe olmakta ısrarlı

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinin ilçe yapılmamasına tepkiler sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Payas'taki meslek odaları ile sivil toplum kuruluşları, İskenderun'da toplanarak tasarıya tepki gösterdi ve yapılan hatanın düzeltilmesini istedi.

Belediye Sosyal Tesislerinde bir araya gelen vatandaşlar adına konuşan Payas Esnaf Kredi Kefalet Kooparatif Başkanı Alı Oğuz, "Arsuz'un ilçe olması son derece olumlu bir hamledir. Çünkü bu beldemiz Hatay'ın turizm ihtisas ilçesi olmaya adaydır. Turizm Arsuz'da çok daha ileri gidecektir. Yalnız Arsuz'un sınırlarını belirlerken bence hata yapılmıştır. İskenderun'un Mustafa Kemal, Meydan ve Gürsel mahalleleri buraya bağlanmış. Bu mahalleler İskenderun merkezine Arsuz'dan çok daha yakın hatta yürüyerek dahi ulaşım mümkün. Bu hatadan dönülmelidir. Teklif henüz TBMM'ye yeni verilmiştir. " dedi.

Payas'ın, Cenevizlilerden bu yana bir liman kenti ve Cumhuriyet'ten önce Belen ile Yumurtalık arası cebeli bereket merkezi olduğunu hatırlatan Oğuz, ?1942 yılında Hatay'da kaç belediye vardı? Payas, mevcut durumu ile Hatay'daki 7 ilçeden daha fazla nüfusa sahiptir. Türkiye'de Payas'tan küçük iller var. Ağır sanayinin, demir-çelik sektörünün merkezi durumundadır. Türkiye'nin ekonomik anlamda en hareketli birkaç merkezinden biridir. Amaç, devletin hizmetlerini vatandaşın ayağına götürmek ise ilk düşünülecek belde burasıdır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber