Kars'ta Harakani Hazretleri sempozyumla anılıyor

Kars'ta organize edilen ?1. Uluslararası Anadolu'nun Manevi Mimarı Sultan-ı Selatin Şehit Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri Etkinlikleri' başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organizasyonun açılışına katılan, eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Ordu Milletvekili D.Mehmet Hilmi Güler, serhat şehri Kars'ta manevi bir ziyafet sunulduğunu ifade etti.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ebu'l Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi (EHAM) ile Harakani Vakfı'nın ortaklaşa organize ettiği sempozyum; Evliya Camii'nin bahçesinde, Ebu'l Hasan Harakani Hz. Türbesi'nin karşısındaki Harakani Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Hükümeti temsilen sempozyuma eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ordu Milletvekili D.Mehmet Hilmi Güler katıldı. Güler, bu ulu silsilenin en önemli kilometre taşlarından biri olan Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin davetine icabet ettiklerini belirtti.

Güler, ?Bir tarafta Merv'deki Yusuf'el Hamdani Hazretleri, bir tarafta Beyazıt'ı Bistami Hazretleri ve Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin hem Anadolu'nun fethinde hem de gönüllerin fethinde çok önemli rolleri olmuştur. Dolayısı ile biz de onlara layık olmaya çalışıyoruz. Bu güzel serhat kentimizde manevi bir ziyafet var. Bu ziyafete biz de katıldığımız için kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Karınca kararınca bu hizmetlere bizler de devam etmeye çalışıyoruz.? dedi.

Sempozyumun ilk oturumunda Medine'den Abdulrahim Lütfullah Alabbasi, Türkiye'den Nur Artıran ve Yrd.Doç. Dilaver Selvi sunumlarını gerçekleştirdiler. Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur ise 22 ülkeden katılımcının bildirimlerini sunacaklarını ifade etti. Uzgur, Harakani Hazretleri'nin, ?Her kim bu kapıya gelirse ekmeğini veriniz, inancını sormayınız. Allah katında ruh taşımaya layık olan herkes Ebu'l Hasan'ın sofrasında ekmeğe layıktır' dediğini; bu bağlamda, ilk konuşmacılardan Medineli Abdulrahim Lütfullah Alabbasi'nin aynen bu ifadeyi kullandığını ifade ederek, ?Madem ki insan ruh taşıyorsa bu insanın ruhunu neşelendirmek gerekiyor. İşte bu irfanın izini takip ederek insanlarımız buraya toplanmışlardır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber