Manisa'da ticari araç sürücüleri bilgilendirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından 20 ilde düzenlenmesi planlanan Ticari Araç Sürücülerini Bilgilendirme Toplantısı'nın 15.'si Manisa'da yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda 400 ticari araç sürücüsü, uymaları gereken konular hakkında bilgilendirildi.

Saruhan Otel'de düzenlenen toplantının açılışında konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, trafik kültürünün mimarının, şoför esnafı olduğunu söyledi. Şoför esnafının tecrübesiyle, hassasiyetiyle, hoşgörüsüyle, kurallara riayetiyle örnek olduğunu dile getiren Vali Daşöz, ?Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, aynaya bakmış ve sorumluluğunu görmüştür. Bu eğitim projesi, sorumluluğun somut göstergesidir.? dedi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal ise dünya genelinde her yıl trafik kazalarında 1 milyon 250 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 50 milyonu aşkın kişinin de yaralandığını veya sakat kaldığını söyledi. Türkiye'de geçen yıl meydana gelen trafik kazalarında 3 bin 835 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, yaklaşık 237 bin kişinin de yaralandığını veya sakat kaldığını belirterek, ?Son yıllarda ölümlü trafik kazalarında ve ölümlerde azalma meydana gelmişse de dünyada ve ülkemizde halen önemli kayıplar verdiğimiz bir alan olma özelliğini korumaktadır.? şeklinde konuştu.

TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın ise trafik kazalarının azaltılması için toplum bilincinin artması gerektiğini kaydederek şunları söyledi: ?Bu amaçla 2011'de başladığımız toplantılara bu yıl da devam ediyoruz. Şehiriçi, şehirlerarası, uluslararası yük ve yolcu taşımasında, öğrenci ve işçi servis araçlarının kullanımında çalışan şoförlerin oranı yüzde 80'dir. Yüzde 20'si ise mal sahipleridir. Bu nedenledir ki şoförün meslek eğitimi ve meslek standartlarının belirlenmesi çok önemlidir.?

Apaydın, konuşmasının ardından Vali Daşöz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çankal ve İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin'e plaket verdi. Ayrıca üç trafik polisi ve üç ticari araç sürücüsü de plaket ve başarı belgesiyle ödüllendirildi. Toplantıya Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Avan, TŞOF Manisa Şube Başkanı Yusuf Enli ve Manisa'daki ticari araç sürücüleri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber