Alman öğrenciler Bursa'ya hayran kaldı

Bursa Erkek Lisesi´yle kardeşlik ilişkileri çerçevesinde Bursa´ya gelen Alman lise öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alman öğrenciler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ tarafından Heykel'deki tarihi meclis salonunda ağırlandı. Karadağ, Alman lise öğrencilerini Bursa´da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Erkek Lisesi´yle 10 yıldır birlikte sürdürülen proje çerçevesinde oluşan kardeşliğin daha uzun yıllar devam etmesini dileyen Karadağ, "Türkiye ile Almanya arasında Osmanlı´dan beri süregelen kardeşlik ilişkileri var. 10 yıl önce sizin gibi buraya gelen insanlar, şu anda üniversitelerini bitirip iş hayatına atıldılar. Bunlardan bir kısmının Türkiye´de yaşamaya başladığını, iki ülke arasında proje çerçevesinde oluşan dostlukların uzun yıllar bozulmadan sürdüğünü duyuyoruz. İnşallah sizler de okullarınız bittikten ve iş hayatına atıldıktan sonra, bu geziler sırasında oluşan dostlukları daha uzun yıllar sürdürürsünüz." dedi.

Başkanvekili Karadağ, konuklarına kentin sosyal, kültürel ve ekonomik konumu hakkında da bilgiler verdi. Bursa´nın Türkiye´nin dördüncü büyük kenti olduğunu vurgulayan Karadağ, ?Bursa, 8 bin yıla yakın tarihiyle Osmanlı, Bizans, Roma ve Bitinya medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, derin köklere sahip tarihi bir şehirdir. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olan ve bu görevi layıkıyla yerine getiren Bursa, gelişmiş sanayisiyle ülke ekonomisine çok önemli düzeyde katma değer sağlamaktadır. Özellikle otomotiv ve tekstil sektörlerinde Türkiye'nin merkezi konumundaki Bursa'dan her yıl 10 milyar dolar seviyesinde ihracat gerçekleştiriliyor. Doğal güzellikleriyle de dikkat çeken Bursa, turizm potansiyeliyle gelecek vaat ediyor.? diye konuştu.

Erkek Lisesi Müdürü Muammer Tezcan da 10 yıldır sürdürdükleri projenin Alman ve Türk gençleri arasındaki dayanışmayı sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

Başkanvekili Karadağ, Alman heyet adına Proje Sorumlusu İsmail Aytekin´e İznik Çinisi ve plaket takdim etti. Konuk öğrencilere de içerisinde Bursa havlusu, Bursaspor bayrağı ve kravatı bulunan birer set hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber