Niğde'de kurbanlığa bu sene zam yok

Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Hanifi Güçlü, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşı rahatlatan açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Hanifi Güçlü, bu yıl küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatlarında artış yaşanmayacağını söyledi.

Yem fiyatlarında yükseliş olmasına rağmen hayvan sayısındaki artış nedeniyle, kurban fiyatlarına bu yıl zam olmayacak.

Kurbanlık fiyatları ile ilgili basın açıklaması yapan Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Hanifi Güçlü; ? Saman fiyatlarının artması hayvan yetiştiricilerini sıkıntıya soktu. Samanla birlikte diğer girdi maliyetlerinin yükselmesi besicilerin umutlarını Kurban Bayramı'na bağlamasına sebep oldu. Buna istinaden Tespitlerimize göre geçen yılla oranla bu yıl küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatlarında artış yaşanmayacak? dedi.

Geçen yıl 400 TL ile 600 TL arasında satılan kurbanlık küçükbaş fiyatlarının yine bu yıl aynı fiyatlarda seyir edeceğini belirten Güçlü, büyükbaş canlı hayvan kilo fiyatının ise 8 ile 9 TL arasında olduğunu kaydetti.

Konuşmalarında hayvan yem fiyatlarına da değinen Başkan Güçlü; 2009 yılında 30 TL olan yem fiyatının 2012 ye gelindiğinde 45 TL olduğunu ifade ederek 3 yılda yarı yarıya artan bu fiyatların biran önce önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

EKMEĞE ZAM YOK!

Elektrik ve doğalgaz'a yapılan zammın ardından yeni zamların özelliklede ekmek fiyatlarına gelecek zammın da kapıda olduğu söylentilerinin ise tamamen spekülasyon olduğunu ifade eden Başkan Hanefi Güçlü; un fiyatlarının 43 liradan 53 liraya çıkması şuan için ekmek fiyatlarına etki etmediğini çıkan ekmek zammı söylentilerinin tamamen spekülasyon olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber