Orman yakan pkk'lılara müebbet hapis

İzmir'e bağlı Foça ilçesinde bir yıl önce 4 hektarlık kızılçam ormanını yakmaktan yargılanan terör örgütü PKK mensubu 2 kişi, ayrı ayrı müebbet hapis cezası ile 25'er yıl hapis cezasına ve 16 bin 660 TL para cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Foça Gözde Kent Sitesi yakınlarındaki ormanlık alanda geçen yıl Eylül ayında çıkan yangında, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle zorlukla söndürülen yangında 4 hektar kızılçam ormanı kül olmuş, vatandaşlar sırtlarında çanta bulunan 3 kişinin bölgeden koşarak ayrıldığını polise bildirmişti. Tüm yolları kesen polis, sırt çantası bulunan, çoraplarına çalı ve ot yapışan M.Ö. (17), S.T. (20) ve F.Y.'yi (21) yakalamıştı. Yapılan incelemede sırt çantasındaki belleğin içinde örgütsel dokümanlar, çakmak, kağıt ve naylon parçaları ele geçirilmiş, adliyeye sevk edilen 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına, tutuklu yargılanan sanıklar S.T., F.Y. ve avukatları katıldı. Müzisyenlik yaptıklarını söyleyen her iki sanık da, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Hiçbir örgüte üye olmadıklarını savunan sanıklardan F.Y., "Hakkari'de oturuyorum. Diğer arkadaşlarımla birlikte İzmir'e geldik. Otogarda bir otobüs şoförüne nerede denize girebileceğimizi sorduk. Çeşme plajlarının paralı, Foça'nın ise parasız olduğunu söyledi. Çankaya semtinde bir otele gidip yerleştik. Ardından otobüse binip, Foça'ya gittik. Otobüsten deniz kıyısına indik. Sahilde fotoğraf çektirdik. Villaların bulunduğu bölgede dolaşırken polis gelip bizi yakaladı. Sırt çantasında gazete parçaları ve naylon poşetler vardı. Herhangi bir örgüte üye değilim. Abdullah Öcalan ve PKK'nın haberlerini gazete ve televizyonlardan okuyup izliyorum" dedi.

Diğer sanık da aynı yönde ifade verdi. Davayı sonuçlandıran mahkeme heyeti, sanıklar S.T. ile F.Y'yi 'vahim eylem' niteliğinde olan orman yakmak suçunu işlemek suretiyle "devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet iradesinden ayırmaya çalışmak"'tan ayrı ayrı müebbet, "devletin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla kurulan PKK terör örgütü adına devlet ormanını yakmak" suçundan da 25'er yıl hapis ve 16 bin 660 TL adli para cezasına çarptırdı.

Aynı olayda yakalanıp tutuklanan ve yaşı küçük olduğu için Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan M.Ö'nün yargılaması ise sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber