Hızlı tren projesi sil baştan...

Haber Giriş : 24 Eylül 2005 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD tarafından açılan hızlı tren projesinin ihalesini alan Yüksel İnşaat tarafından, projenin çevreye olan zararlarını tespit etmek ve rapor hazırlamak amacıyla görevlendirilen Dokay Mühendislik firmasında görevli makine mühendisi Turgay Eser ve Ayşegül Koru, Adapazarı'nın Pamukova İlçesi'ne geldi.

Belediye Başkanı Feridun Turan'a proje hakkında bilgi veren mühendisler, halkı bilgilendirmek amacıyla geniş kapsamlı bir toplantı yapacaklar. Yeni güzergahın eskisinden farklı olacağını belirten mühendisler, 2 ay içinde ÇED raporunu hazırlayarak Avrupa Yatırım Bankası'na sunduktan sonra, hızlı tren projesi için bölgede inşaat çalışmasına başlanacağını söyledi.

Proje kapsamında Pamukova İlçesi'ne hızlı tren için bir istasyon yapılacağını ve trenin geçtiği alanlar otoyol gibi tellerle çevrilerek hızlı trenin 200 kilometre hızla seyredeceği kaydedildi. Projeyle Ankara- İstanbul arasının 3.5 saate indirilmesi ve rayların geçtiği tüm hemzemin geçitlerin kapatılması, ya da altgeçit ve üstgeçit olarak düzenlenmesi hedefleniyor.

Hürriyet


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber