Bakan Eker'den, tepki çeken ödül

Haber Giriş : 24 Eylül 2005 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizi kirletip, turizmi baltalamakla suçlanan balık çiftlikleri, Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından ?ISO 14001' belgesi ile öldüllendirilecek. Bakan'ın, yabancıları kaçırtan, halkı isyan ettiren balık çiftliklerinden yana tavır koyması yadırgandı.

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, çevre kirliliğine neden olmak ve turizmi baltalamakla suçlanan balık çiftliklerinden birine, halkın gösterdiği tepkiye aldırmadan bugün ISO 14001 ?Çevre Yönetim Sistemi' belgesi verecek. Bakınlık koltuğuna oturduktan sonra Muğla'ya ilk ziyaretini bugün yapacak olan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bu ildeki ilk icraat olarak da balık çiftliklerinin arkasında olduğunu gösterecek. Saat 09.00'da programına başlayacak olan Bakan Eker önce Açık Deniz Güney Ege Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesisleri'i gezecek. Bakan, saat 10.30'da, Salih Adası'nda faaliyet gösteren balık çiftliklerinden Kılıç Off-Shore Tesisleri'ne ISO 14001 ?Çevre Yönetim Sistemi' belgesi verilmesi nedeniyle düzenlenecek törene katılacak. Bakan Eker, törenin ardından saat 12.00'de Salih Adası turuna katılacak, balık çiftliği sahip ve yöneticileriyle görüşecek. Öğle yemeğinin ardından 14.00'te karayoluyla Ula'ya geçecek olan Bakan Mehmet Mehdi Eker, 16.30'da Akyaka Yücelen Otel'de AKP Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu'nın kızı İdil Terzibaşıoğlu'nun nikah törenine katılacak.

BODRUM'DA BÜYÜK TEPKİ

Bodrum çevresinde büyüklü küçüklü birçok balık çiftliği, turizmi baltaladıkları ve çevre kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle tepki çekerken, Bakan Eken'in bunlardan birine ISO 14001 ?Çevre Yönetim Sistemi' belgesi vermek için gelmesi yadırgandı. Sadece çevreciler ve turizmcilerin değil, turistlerin ve halkının büyük tepki göstererek protesto eylemleri düzenlenmesine sahne olan, Salih Adası ve çevresindeki tartışma yaratan tesislerden birinin Bakan Eker tarafından ?Çevre Yönetim sistemi' belgesi verilerek ödüllendirilecek olması, Bodrum'da herkesin tepkisini çekti. Bu gidişle turizmin baltalanacağını, rezervasyon iptallerinin yaşanacağını ve cennet koyların yok olacağını belirten Bodrumlular, ?Hükümet turizmi ve çevreyi değil, yasalara rağmen sığ sularda ve sahillerde çöreklenen balık çiftliklerinden yana tavır koyuyor' dedi.

KOMŞUYA TURİZM HEDİYESİ

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 2000 yılında Potansiyel Üretim Alanı ilan edilerek 45 balık çiftliğinin kurulduğu İkizler Adası ve Salih Adası'ndaki yabancılar kirlenme ve koku nedeniyle Türkiye'yi terk edeceklerini ve bir daha gelmeyeceklerini söylemişlerdi. Yapılan eylemlerde ?Kıyıda balık çiftliği kurmak, turizmi komşuya hediye etmektir' yazılı pankartlar taşınmıştı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber